Σελίδες

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Eurovision: Ένα στα επτά...κερδίζει!



Ημέρα εθνικού τελικού για την Ισλανδία, που απόψε το βράδυ επιλέγει το φετινό τραγούδι και εκπρόσωπό της στον 57ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Μετά από τρεις ημιτελικές φάσεις το Söngvakeppni Sjónvarpsins 2012, ολοκληρώνεται με τον μεγάλο τελικό, που ξεκινά στις 22:30 ώρα Ελλάδος.

Εφτά τραγούδια θα διεκδικήσουν το χρίσμα της εκπροσώπησης και το ενδιαφέρον του ισλανδικού κοινού είναι ιδιαίτερα αυξημένος, καθώς τα εισιτήρια του τελικού εξαντλήθηκαν με μόλις 5 λεπτά από την έναρξη της πώλησή τους, ενώ για πρώτη φορά η βραδιά θα διεξαχθεί μεγαλύτερης χωρητικότητας αίθουσα συναυλιών, απ’ ότι σε τηλεοπτικό στούντιο.

Η διαγωνιστική σειρά  των 7 τραγουδιών έχει ως εξής:

1. Heiða και Guðrún Árný – Aldrei sleppir mér


2. Magni Ásgeirsson – Hugarró


3. Rósa Birgítta Ísfeld – Stund með þér


4. Simbi og Hrútspungarnir – Hey


5. Regína Ósk – Hjartað brennur


6. Blár Opal – Stattu upp


7. Greta Salóme και Jónsi – Mundu eftir mér


Σημειώνουμε πως ενώ η Greta Salóme διαγωνιζόταν και με το «Aldrei sleppir mér» αποφάσισε τελικώς να εστιάσει τις προσπάθειές της μόνο στο ντουέτο της με τον Jónsi.

Δύο γνώριμοι καλλιτέχνες στον διαγωνισμό, οι Hera Björk and Páll Óskar θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της αποψινής βραδιάς.

Το televoting θα διεξαχθεί σε δύο γύρους, μετά την πρόκριση των δύο (ή κατ’ άλλους των τριών) πρώτων τραγουδιών του 1ου γύρου ψηφοφορίας, στον ‘σούπερ-τελικό’.

Πηγήhttp://ogaegreece.com/iceland2012-7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου