Σελίδες

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Euro 2012: Ημέρα 1η...2/2

Η Μεγάλη στιγμή έφτασε. Απόψε γίνεται η πρεμιέρα της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκου Πρωταθλήματος Euro 2012,στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Δεκαέξι ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους,των τεσσάρων διεκδικούν σε πρώτη φάση της πρόκριση στα προημιτελικά και απο εκεί και έπειτα ζητούν μια καλή και δυνατή πορεία, η οποία μπορεί να τους φτάσει ως και τον τελικό. 


Είναι η τελευταία διοργάνωση,στην οποία είναι μόνο 16 ομάδες. Απο την διοργάνωση του 2016 στην Γαλλία, οι ομάδες θα αυξηθούν σε 24 και έτσι θα έχουμε περισσότερα παιχνίδια,αλλά και μεγαλύτερους ομίλους με τις όποιες ομάδες,αντίστοιχα. 


Προς το παρόν,ας μείνουμε σε αυτή την διοργάνωση,στην οποία ο πρώτος αγώνας έρχεται απο τον Α' όμιλο,στην πόλη της Βαρσοβίας, η οποία είναι και πρωτεύουσα της Πολωνίας. Εκεί οι διοργανωτές κατά το ήμιση φιλοξενούν (κυριολεκτικά) την Εθνική μας. Ο αγώνας ξεκινά στις 19:00 με τηλεοπτική κάλυψη απο την ΕΤ1. Ενώ στις 21:45 η πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση της Ρωσίας,απέναντι σε αυτή της Τσεχίας. 


Πολωνία - Ελλάδα:19:00-ΕΤ1
Διαιτητής:Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο
Γήπεδο:Εθνικό Στάδιο,Βαρσοβία


Δωδεκάμιση λεπτά θα διαρκέσει η τελετή έναρξη,εκεί όπου θα λάβουν μέρος 800 χορευτές,συνολικά απο 63 χώρες. Αξιοσημείωτο,είναι ότι σε αυτή την μίνι παρουσίαση θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε και το ελληνικό άκουσμα του Διονύση Σαββόπουλου <<Ας κρατήσουν οι χοροί>>. Και αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα απο τα όσα θα διεξαχθούν,λίγο πριν μπούμε στο αγωνιστικό κομμάτι,της αναμετρήσεως. Εμείς όμως μη έχοντας να πούμε κάτι άλλο γύρω απο το διαδικαστικό μέρος,περνάμε στο αγωνιστικό μέρος εκεί όπου οι δυο ομάδες φαίνεται πως θα προσπαθήσουν να κρατήσουν καλά κλειστή την άμυνά τους.


Οι πολωνοί,έχοντας και την έδρα θα κοιτάξουν πως θα βρουν τους χώρους,για ένα ίσως γρήγορο τέρμα,το οποίο θα τους λύσει τα χέρια για το υπόλοιπο της αναμετρήσεως. Μην ξεχνάμε ότι οι γηπεδούχοι παίζουν,όχι μόνο τυπικά αλλά και ουσιαστικά εντός έδρας. Σε ένα γήπεδο χωρητικότητας πολλών χιλιάδων θέσεων. Το βαρύ πυροβολικό που θα μπορούσαμε να πούμε,ότι δίνει ελπίδες,δεν είναι άλλος απο τον Λεβαντόφσκι. Ο Σμούντα Φράντσκιζεκ,δείχνει να είναι ιδιαίτερα προσγειωμένος,αλλά μέσα του γνωρίζει ότι απέναντι στην Ρωσία,αλλά ακόμα και στην Τσεχία,δεν θα έχει και μεγαλύτερες πιθανότητες. 


Απο το δικό μας,στρατόπεδο ο Φερνάντο Σάντος,χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα καταστρώνει τα δικά του σχέδια. Προσωπικά,θα ήθελα να μην δω κάτω απο τα δοκάρια τον Κώστα Χαλκιά,αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο θα αποφύγουμε εξαιρετικά δύσκολα. Απο εκεί και έπειτα καμία θέση δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Για την Ελλάδα,η συγκεκριμένη αναμέτρηση,θεωρείται ένα απο τα πιο εύκολα παιχνίδια σε σχέση με το τι ακολουθεί. Στην χειρότερη περίπτωση χρειαζόμαστε τον έναν βαθμό.


Ρωσία - Τσεχία:21:45-ΕΤ1
Διαιτητής:Γουέμπ Χάουαρντ
Γήπεδο:Δημοτικό Στάδιο,Βρότσλαβ


Λίγη ώρα μετά το τέλος,του πρώτου αγώνα,αυτής της τελικής φάσης,σειρά έχει ο δεύτερος αγώνας,αυτού του ομίλου με την Ρωσία να αντιμετωπίζει την Τσεχία. Η Ομάδα του Άντβοκαατ Ντίκ,είναι το φαβορί αυτού του ομίλου με βάσεις τις αποδώσεις,των στοιχηματικών εταιρειών όπως αυτές του ΟΠΑΠ. Μόνο που αυτό πρέπει να φανεί και στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα,διασταυρώνει τα ξίφη της με την Εθνική Τσεχία,μία ομάδα που δεν μοιάζει σε τίποτα την παλιά καλή εποχή.
Η Ρωσία,δεν μπορεί να πει κανείς ότι στηρίζεται απλά σε έναν παίχτη,ίσα-ίσα που η ομάδα με την οποία παρουσιάζεται σήμερα,είναι ικανή να κάνει την διαφορά,έχοντας αυτό που λέμε,ομαδικό πνεύμα. Στον αντίποδα,η ομάδα του Μπίλεχ Μίλακ,θέλει να δώσει μια καλύτερη εικόνα απο αυτή που έχει δείξει συνολικά τα τελευταία χρόνια. Θεωρητικά η Τσεχία,μαζί με την Πολωνία και εμάς είναι στο ίδιο καζάνι για την δεύτερη θέση,με το σκεπτικό ότι η Ρωσία,δεν θα διαψεύσει τους πάντες και τα πάντα. 


Αφού,είπαμε δυο λόγια για τις σημερινές αναμετρήσεις,ώρα να δούμε και τις στοιχηματικές εκτιμήσεις,με τις οποίες μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Όσον αφορά την πρωτιά στον όμιλο,η Ρωσία είναι όντως το μεγάλο φαβορί,ενώ για την δεύτερη θέση,θα τοποθετούσαμε τις άλλες τρεις ομάδες,του ομίλου. Αυτά βέβαια,είναι κάποια στοιχήματα διαρκείας,τα οποία έχουν και έναν σημαντικό βαθμό δυσκολίας. Στα στοιχήματα της ημέρας κρατάμε...


100 Πολωνία - Ελλάδα > Χ2 > 1,72 ΠΕΡΑΣΕ 1-1


101 Ρωσία - Τσεχία > Άσος > 2,00 ΠΕΡΑΣΕ 4-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου