Σελίδες

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

«Μόνο άνοδο σκέφτεται ο Παναιτωλικός»



Απόλυτα ξεκάθαρος για το στόχο του Παναιτωλικού εμφανίστηκε ο Μάκης Μπελεβώνης. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο διευθύνων σύμβουλος των Αγρινιωτών τόνισε ότι δεν σκέφτονται τίποτα άλλο από την άνοδο


Παρόλο που τόνισε λοιπόν ότι η ομάδα αδικείται από τη βαθμολογική της θέση, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με τη μεταγραφική ενίσχυση που ήδη έχει ξεκινήσει θα καταφέρει να ανέβει στη συνέχεια. 

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις υποδειγματικές συνθήκες που επικρατούν στον σύλλογο, ο Μπελεβώνης χαρακτήρισε αυτονόητο για τη φιλοσοφία του Φώτη Κωστούλα να έχει μια ομάδα συνεπή προς τους παίκτες, το κράτος και τις άλλες υποχρεώσεις της. Άφησε αιχμές, δε, για άλλες (ακόμα και της Σούπερ Λίγκα, όπως είπε) που δεν πληρούν τις συγκεκριμένες προδιαγραφές. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάκης Μπελεβώνης στους 94,6 και τον Χρήστο Σιούτο 

Για την κατάσταση στην ομάδα μετά τον περσινό υποβιβασμό: «Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από πέρυσι. Υπάρχουν αρκετοί τομείς όπου έχουμε βελτιωθεί. Με τα λάθη και τις αδυναμίες μας όμως, το πρόβλημα είναι ότι δεν εξαρτόμαστε μόνο από μας. Αυτό είναι το κακό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ότι χρειάζεται να κάνεις κι άλλα πράγματα για να κρατηθείς». 

Για τον πρώτο απολογισμό: «Ελπίζαμε με το κλείσιμο του χρόνου να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση -ψυχολογικά και βαθμολογικά. Αδικούμαστε νομίζω από τη θέση μας γιατί χάσαμε πολλά παιχνίδια που δεν θα έπρεπε βάσει της εικόνας μας. Από την άλλη, τέτοια απώλεια βαθμών σε τόσο λίγα ματς στην έδρα μας δεν έχει ξανασυμβεί. Παρόλα αυτά, αισιοδοξούμε με τις προσθήκες που θα κάνουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς». 

Για τις μεταγραφικές κινήσεις: «Καλύψαμε ήδη τα κενά κάποιων βασικών παικτών. Ο Τζούνιορ κάνει ήδη προπονήσεις με την ομάδα, πήραμε τον Μπόγιοβιτς από τη Βοϊβοντίνα, περιμένουμε την υπόθεση του Μελισσά που έχει κάνει προσφυγή για να κινηθούμε ανάλογα, ψάχνουμε έναν παίκτη στη θέση του Κουτρομάνου και ίσως έναν μεσοεπιθετικό». 

Για το αν ο στόχος της ομάδας είναι η απευθείας άνοδος: «Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε καθόλου το γεγονός να παίξουμε πλέι-οφ, για διάφορους λόγους. Από την αρχή στόχος μας ήταν να είμαστε στις τρεις πρώτες θέσεις. Θα πρέπει να δούμε, δε, αν θα ισχύσει και η αναδιάρθρωση, διότι στην Ελλάδα έχουμε δει πολλές ανατροπές τόσα χρόνια». 

Για τις υποδειγματικές συνθήκες στον Παναιτωλικό: «Ο Φώτης Κωστούλας και οι συνεργάτες του θεωρούμε αυτονόητα όλα αυτά. Να έχουμε έναν σύλλογο που θα είναι συνεπής απέναντι στους ποδοσφαιριστές, το κράτος και τους τρίτους. Να παρέχουμε στους ποδοσφαιριστές τις προϋποθέσεις που πρέπει για να προσφέρουν θέαμα. 

Δυστυχώς αυτό δεν βλέπουμε να γίνεται σε όλες τις ομάδες, ενώ απ’ την άλλη υπάρχουν διάφοροι φορείς που σπεύδουν να δικαιολογούν καταστάσεις. Αυτό βλάπτει παράγοντες όπως ο Κωστούλας και τους οδηγεί στο να απογοητεύονται και να φύγουν. Ο κ. Κωστούλας έχει δαπανήσει πάνω από 10-15 εκατ. μόνο στο γήπεδο, χωρίς καμία βοήθεια από κάποιον τρίτο. Και μιλάμε για ένα έργο που θα μείνει στον Ερασιτέχνη και θα είναι στη διάθεση της πόλης και του Δήμου». 

Για τις ομάδες που θεωρεί επικρατέστερες για την άνοδο: «Ο Απόλλων φαίνεται να έχει μια σταθερότητα που δύσκολα θα ανατραπεί. Μια από τις δυο ομάδες νομίζω θα είναι αυτή. Ο Εργοτέλης επίσης, αν έχει την ίδια σταθερότητα και σε άλλους τομείς πέρα από το αγωνιστικό, θα είναι πιθανότατα ο δεύτερος που θα ανέβει. 

Από ‘κει και πέρα υπάρχουν αρκετές ομάδες που βάσει ιστορίας και φιλάθλων θα έπρεπε να αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα, όπως ο Ηρακλής. Υπάρχουν και άλλες όμως -και στη δική μας την κατηγορία και στη Σούπερ Λίγκα- που δεν θα έπρεπε καν να βρίσκονται σε αυτές».

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου