Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Φόβοι για τα γήπεδα του Μουντιάλ


Ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με το γήπεδο «Ιτακεράο», όπου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η πρεμιέρα του Μουντιάλ 2014, καθώς απειλείται πως θα σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής του. 

Κι ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες (οργανωτικές και μη) στην Βραζιλία για το Μουντιάλ που θα φιλοξενήσει το 2014, έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα ένα σοβαρό πρόβλημα. 

Αυτό αφορά την κατασκευή του «Ιτακεράο», στο Σάο Πάολο. Του γηπέδου που είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα της διοργάνωσης τον Ιούνιο εκείνου του έτους. 

Οι κατασκευαστές απειλούν να σταματήσουν άμεσα τις εργασίες αν δεν λυθεί το οικονομικό πρόβλημα που έχει προκύψει με την χρηματοδότηση του σταδίου. Κι αυτό γιατί ακόμη περιμένουν 200 εκατομμύρια ευρώ από τις τράπεζες ως δάνειο. 

Φυσικά, όλη αυτή η αναστάτωση έχει προκαλέσει και φόβο στην FIFA για το κατά πόσο θα λυθεί το θέμα και θα συνεχίσουν οι εργασίες, αφού αν συνεχιστεί η καθυστέρηση, πιθανώς, να φανεί... μοιραία. 

Αντίστοιχο θέμα –σε μικρότερο βαθμό- υπάρχει και σε άλλα γήπεδα της «χώρας του καφέ», με πιο χαρακτηριστικό, αυτό του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του Μουντιάλ. 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου