Σελίδες

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Προχωράει το πλάνο για το Euro 2020


Τις προϋποθέσεις για την έγκριση των αιτήσεων από τις χώρες που θα δηλώσουν συμμετοχή για τη διεξαγωγή του Euro 2020 ενέκρινε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA στη Σόφια. 

Οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο οποίο φιλοδοξεί να συμμετάσχει και η Αθήνα με το Ολυμπιακό Στάδιο, θα διαιρεθούν σε δεκατρία διαφορετικά «πακέτα»: 

Σε δώδεκα πόλεις θα γίνουν τρεις αγώνες για τη φάση των ομίλων και ένας αγώνας νοκ-άουτ (για τη φάση των «16» ή τα προημιτελικά). 

Επίσης, μία πόλη αναμένεται να αναλάβει τη διοργάνωση των δύο ημιτελικών φάσεων του Euro 2020 και τον τελικό. 

Έχοντας ως θέμα, μεταξύ άλλων, τις προϋποθέσεις για το Euro 2020, συνεδρίασε στην Σόφια την Πέμπτη 28/3 η εκτελεστική επιτροπή της UEFA. 

Κάθε ομοσπονδία έχει δυνατότητα να καταθέσει δύο υποψηφιότητες. Μια για το πρώτο «πακέτο» και μια για το «πακέτο» των ημιτελικών και των τελικών. 

Όσον αφορά την ελληνική συμμετοχή, η ΕΠΟ θα καταθέσει φάκελο για το ΟΑΚΑ, αφού είναι το μοναδικό γήπεδο που πληροί τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή των αγώνων της διοργάνωσης. 

Το χρονοδιάγραμμα 

Το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε από την Εκτελεστική επιτροπή είναι το ακόλουθο. 

11 Σεπτεμβρίου 2013: Επίσημη επιβεβαίωση των υποψηφιοτήτων από τις υποψήφιες ομοσπονδίες. 

25 Ιουλίου 2014: Υποβολή φακέλων υποψηφιοτήτων 

Μάιος-Αύγουστος 2014: Επιθεώρηση από την UEFA των εγκαταστάσεων 

Σεπτέμβριος 2014: Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA για τις πόλεις και τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν την διοργάνωση. 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου