Σελίδες

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΠΑΟΚ με... φλόγα από Ιβάν! (vids)



Αποτέλεσμα έχει ξαναπάρει. Τόσο εύκολα όμως, ποτέ! Ο ΠΑΟΚ με... νοοτροπία Σαββίδη έφυγε με 0-0 από το Καραϊσκάκη που... έκραξε ξανά τον Ολυμπιακό. Ανύπαρκτο οφσάιντ στο 90' κατά του «δικεφάλου» σε φάση για γκολ.


Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, αλλά μόλις για ένα 20λεπτο έδειξε πως μπορεί να απειλήσει. Ο ΠΑΟΚ υποχρέωσε τους Πειραιώτες στο πρώτο φετινό μηδέν και μάλιστα με... εύκολο τρόπο. Ο «δικέφαλος» ήταν εξαιρετικά στημένος στην άμυνα, κράτησε μακριά την επίθεση του Ολυμπιακού και μάλιστα στο τέλος διαμαρτύρεται για το κόψιμο της αντεπίθεσης με τον Καμαρά. Οι οπαδοί των ερυθρόλευκων δεν έμειναν ικανοποιημένοι και αποδοκίμασαν την ομάδα τους!


Ετσι έπαιξαν!


Ο Μίτσελ προτίμησε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Παπαδόπουλο, ενώ δεν άρχισε και τον Φουστέρ! Κάτω από τα δοκάρια ο Μέγιερι, δεξιά ο Παπάζογλου, αριστερά ο Χολέβας και στο κέντρο της άμυνας οι Μανωλάς, Κοντρέρας. Η τριάδα στο κέντρο με Φέισα, Μανιάτη, Μασάντο, ενώ στην τριπλέτα της επίθεσης οι Βλαχοδήμος δεξιά, Αμπντούν αριστερά και Τζιμπούρ στο κέντρο!
Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης παρουσίασε τον ΠΑΟΚ με το γνώριμο 4-4-2, και Ιτάνζ στο τέρμα, Αποστολόπουλο, Κατσουράνη, Σίλντενφελντ και Λίνο στην άμυνα. Κάτσε και Λόρενς στο κέντρο, με τους Ολίσε δεξιά, Καμαρά αριστερά (αλλαζαν συχνά θέσεις) και τους Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη στην επίθεση

Πίεση με το... καλημέρα!

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο ματς, οι παίκτες ακολούθησαν πιστά τις εντολές του Μίτσελ και πίεσαν τους φιλοξενούμενους. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κρατήσουν ένα 20λεπτο τον αντίπαλό τους στο μισό γήπεδο και χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είχε μόλις μια επίθεση σε αυτό το διάστημα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να «εγκλώβισε» την ομάδα του Δώνη, αλλά δεν είχε και τις λύσεις επιθετικά για να απειλήσει. Ένα σουτ του Βλαχοδήμου στο 9' και ένα του Αμπντούν ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει από πλευράς φάσεων.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλή κυκλοφορία, είχαν την κατοχή (64%), αλλά ο ΠΑΟΚ αφού κατάφερε να «μπαλώσει» τα κενά στο αριστερό άκρο, πήρε μέτρα και μετά το 20' βγήκε στην επίθεση! Μάλιστα, στο 23' είχε και την πρώτη καλή φάση, ο Ολίσε τόλμησε, αλλά το καλό του σουτ βγήκε μόλις άουτ. Ο «δικέφαλος» απλώθηκε στο γήπεδο, πολύ καλός αμυντικά βρήκε χώρους για σουτ, όπως με τον Καμαρά στο 35', το οποίο όμως κατέληξε άουτ. Η μεγάλη ευκαιρία του α' μέρους ήταν για τον Ολυμπιακό, στην φαουλάρα του Χολέμπας, ο Ιτάνζ έδιωξε εξαιρετικά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Τζιμπούρ δεν βρήκε στόχο!

Ούτε φάση...

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν ήταν ίδιο για τον Ολυμπιακό, πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς εμπνεύσεις στα άκρα και εγκλωβισμένος στον άξονα αδυνατούσε να δημιουργήσει. Αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι στο πιο παραγωγικό του διάστημα (51'-60' έχει πετύχει 8 γκολ) δεν κατάφερε να κάνει ούτε φάση! Ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρους, πήρε μέτρα και βγήκε από την άμυνα του, χωρίς όμως να μπορεί με την σειρά του να απειλήσει. Μοναδική καλή στιγμή για τον «δικέφαλο» το σουτ του Λόρενς στο 61', με τον Μέγιερι όμως να απομακρύνει τον κίνδυνο!

Ο Μίτσελ θέλησε να δώσει φρεσκάδα στην δεξιά του πτέρυγα, πέρασε τον Φετφατζίδη στην θέση του Βλαχοδήμου και ο Ολυμπιακός έδειξε να παίρνει τα πάνω του. Μάλιστα στο 68' ο Μασάντο είχε ένα καλό σουτ, με τον Ιτάνζ όμως να διώχνει με τα πόδια. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του Πορτογάλου, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Φουστέρ! Στον αντίποδα, ο Δώνης... πλήρωσε τα νεύρα του με αποβολή, με τον Έλληνα τεχνικό να περνά στην σκακιέρα του ματς τον Φωτάκη για να δώσει ώθηση στο κέντρο και τον Βούκιτς να δώσει δύναμη δίπλα στον Αθανασιάδη!

Στο μηδέν με... γιούχα!

Ο Μίτσελ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με τον Μήτρογλου να περνά στο ματς στην θέση του Αμπντούν, αλλά να μην μπορεί στο 84' να σκοράρει με κεφαλιά. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε έξυπνα το παιχνίδι στην άμυνα, όποτε έβρισκε χώρους έβγαινε μπροστά, ενώ στις καθυστερήσεις διαμαρτύρεται για το οφσάιντ που έκοψε τον Καμαρά και όπως φάνηκε από το ριπλέι ήταν λανθασμένη απόφαση! Αυτό ήταν και το πρώτο 0-0 φέτος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει έπειτα από το περσινό ματς με την Κέρκυρα! Ο κόσμος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση και υπήρξαν αποδοκιμασίες με το τελευταίο σφύριγμα! 

Περισσότερα σε λίγο...



gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου