Σελίδες

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Στην Πρέμιερ η Κρίσταλ Πάλας


Την επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας μετά από οκτώ χρόνια, πανηγυρίζει η Κρίσταλ Πάλας που νίκησε 1-0 στην παράταση την Γουότφορντ, στον τελικό των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ. 

Η Κρίσταλ Πάλας επιστρέφει στην Πρέμιερ Λιγκ, οχτώ χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου! Οι «αετοί» του Ίαν Χόλογουεϊ επικράτησαν 1-0 της Γουότφορντ στην παράταση, στον μεγάλο τελικό των πλέι-οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ, πήραν το «εισιτήριο» και μαζί… 90 εκατ. λίρες. 

Ο Κέβιν Φίλιπς πέτυχε το γκολ για την Κρίσταλ Πάλας στο 105’ της παράτασης, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Γουίλφριντ Ζαχά. Η ομάδα του Χόλογουεϊ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του τελικού, με τον Μανουέλ Αλμούνια να πραγματοποιεί εξαιρετικές επεμβάσεις στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, στέλνοντας μόνος του την αναμέτρηση στο εξτρά ημίωρο. 

Εκεί, αν και η Γουότφορντ τόλμησε, δέχθηκε το γκολ και θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν στην Τσάμπιονσιπ με μόνη διαφορά… να πιεί νερό, αν ξαναφτάσει στην πηγή το καλοκαίρι του 2014. 

Η Κρίσταλ Πάλας, μαζί με την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, έβαλε στα ταμεία της και τα 90 εκατ. λίρες που είναι το μεγάλο έπαθλο για τον νικητή του τελικού των πλέι-οφ ανόδου. Κάρντιφ και Χαλ οι άλλες δύο που θα συνοδεύσουν τους «αετούς» στην πρώτη κατηγορία, ενώ τη θέση τους στην Τσάμπιονσιπ θα πάρουν οι Γουίγκαν, ΚΠΡ και Ρέντινγκ. 

Το ματς: 

Όσο σκληρός κι αν είναι ο χαρακτηρισμός, το πρώτο ημίχρονο του τελικού των πλέι-οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ, ήταν σχεδόν… απογοητευτικό. Οι δύο ομάδες δεν τέσταραν ούτε στο ελάχιστο τις εστίες, αφού δεν καταγράφηκε ούτε ένα σουτ στον στόχο! Η Κρίσταλ Πάλας είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίωρο, με τον Γουίλφριντ Ζαχά να είναι ο αποδέκτης κάθε μπαλιάς από τους συμπαίκτες του. Ωστόσο, ήταν καλά μπλοκαρισμένος από την άμυνα της Γουότφορντ. Οι «hornets», βρήκαν ρυθμό λίγο μετά το ημίωρο, με τη μεσαία γραμμή της ομάδας του Τζόλα να λειτουργεί εξαιρετικά και τον Βίντρα στο 36’ να βλέπει τον Ντιλέινι να πέφτει μπροστά του και να μπλοκάρει το καλά «ζυγισμένο» σουτ. Το παιχνίδι χρειαζόταν… επειγόντως μια καλή ευκαιρία που θα αποτελούσε τη «σπίθα» ώστε να φουντώσει, αλλά το καλό πράγμα συνήθως αργεί και αυτό επιβεβαιώθηκε βάσει της εξέλιξης του δευτέρου ημιχρόνου. 

Λίγο η όρεξη που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές ώστε να μην χρειαστεί να παίξουν 120 λεπτά και λίγο η ώθηση που προσπάθησε να τους δώσει ο κόσμος στο «Γουέμπλεϊ», είχαν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του ρυθμού της αναμέτρησης στο δεύτερο 45λεπτο. Η Γουότφορντ «έχασε» τον Βίντρα λόγω προβλήματος τραυματισμού και ο Γέιχο που μπήκε στη θέση του έκανε κακό συρτό σουτ στο 57’. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Γουίλμπραχαμ βγήκε μόνος απέναντι από τον Αλμούνια, αλλά η άμυνα των «hornets» μπλόκαρε το σουτ. Η Κρίσταλ Πάλας πίεσε αρκετά, ο Γουίλμπραχαμ αστόχησε από τη μικρή περιοχή και ο πορτιέρο της Γουότφορντ κλήθηκε να κρατήσει το «μηδέν» σε αρκετές περιπτώσεις. Η πιο επικίνδυνη από αυτές, ήρθε από τον Γουίλμπραχαμ στο 83ο λεπτό, αλλά πάλι ο γκολκίπερ της Γουότφορντ είπε «όχι». Και αφού τα κατάφερε και στην κεφαλιά του Ζέντινακ στις καθυστερήσεις, ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση. 

Η πρώτη απειλή για κάποια από τις δύο εστίες στο εξτρά ημίωρο, ήρθε από τη Γουότφορντ. Ο Ντίνι έγινε αποδέκτης της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, όμως είδε τον Σπερόνι να διώχνει με γροθιές, πέφτοντας στα πόδια του. Ξανά όμως το σύνολο του Τζόλα οπισθοχώρησε γρήγορα, οι «αετοί» κέρδισαν πάλι μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 105’, ο Κέβιν Φίλιπς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ζαχά από τον Κασέτι για το τελικό 1-0! Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, δεν άλλαξε κάτι και η Κρίσταλ Πάλας πανηγύρισε έξαλλα την επιτυχία της. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Γουόρντ, Γκάμπιντον, Ντελάνεϊ, Μόξεϊ, Γκάρβαν (84΄Μόριτζ), Ντικατσόι (17’ Ο’Κίφι), Γουίλιαμς (65’ Κ. Φίλιπς), Ζαχά, Γουίλμπραχαμ 

Γουότφορντ: Αλμούνια, Ντόλεϊ, Έκστραντ, Κασέτι, Άνια (86’ Φορεστιέρι), Τσάλομπα (74’ Μπατόκιο), Χογκ, Πάντιλ, Ντίνι, Βίντρα (46’ Γέιχο), Αμπντί 

england365.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου