Σελίδες

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Xάνονται τα λεφτά Ψωμιάδη για ΑΕΚ


Η αναβολή της δίκης Ψωμιάδη, οδηγεί την ΑΕΚ σε ολοκληρωτική απώλεια των χρημάτων. Το gazzetta.gr αποκαλύπτει!

Δυστυχώς η αναβολή της δίκης Ψωμιάδη για τις 18 Σεπτεμβρίου αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τον προφυλακισμένο για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Μέχρι τότε η ΑΕΚ δεν θα υφίσταται ως ΠΑΕ, άρα δεν θα έχει έννομο συμφέρον και δεν θα μπορεί να παρουσιαστεί στη νέα δίκη για να διεκδικήσει τα χρήματα.

Από τη στιγμή που δεν θα υφίσταται ως Ανώνυμη Εταιρεία αλλά θα υπάρχει ως ερασιτεχνικό σωματείο, τότε δεν μπορεί να διεκδικήσει τα 21,5 εκατομμύρια ευρώ που παρουσιάζονται στη δικογραφία ότι έφυγαν από λογαριασμούς της ΑΕΚ και κατέληξαν σε λογαριασμούς του Μάκη Ψωμιάδη. Σε αυτά μάλιστα δεν υπολογίζονται οι τόκοι και οι προσαυξήσεις...

Ετσι λοιπόν αυτά τα χρήματα θεωρούνται χαμένα για την ΑΕΚ και πλέον δεν μπορεί να τα υπολογίζει, αν και λίγοι ήταν οι αισιόδοξοι ότι κάποια στιγμή θα επέστρεφαν τα εκατομμύρια εκεί που άνηκαν...

Η μόνη διέξοδος της ΑΕΚ

Αν και το θέμα σηκώνει μεγάλη νομική έρευνα, το μοναδικό που σε πρώτη ανάγνωση μπορεί να συμβεί, είναι να παραχωρήσει η ΑΕΚ τα χρήματα που διεκδικεί στην Πολιτεία και έτσι στην επόμενη δίκη, το ελληνικό κράτος να είναι αυτό που θα διεκδικήσει τα χρήματα από τον Ψωμιάδη. Και φυσικά αν τα κερδίσει να καταλήξουν στα κρατικά ταμεία, σβήνοντας εντελώς τα χρέη της ΑΕΚ προς το δημόσιο.

Ωστόσο αυτό το σενάριο είναι θεωρητικό και δεν εξυπηρετεί ιδιαίτερα την ΑΕΚ, αφού ούτως ή άλλως με την πτώχευση και τον υποβιβασμό της στην τρίτη κατηγορία, σχεδόν όλα τα χρέη της παραγράφονται. Γι' αυτό μιλάμε για μεγάλη νίκη του Μάκη Ψωμιάδη στη σημερινή δίκη!

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου