Σελίδες

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Κίνδυνος… απομόνωσης!


Για τον κίνδυνο να αποκλειστεί η Εθνική ομάδα και οι ελληνικοί σύλλογοι από τις διεθνείς διοργανώσεις λόγω των ασφαλιστικών μέτρων της αντιπολίτευσης, ενημέρωσε ο Γ. Σαρρής το Δ.Σ. της ομοσπονδίας.

Το μέτωπο που έχει ανοίξει με τις ΕΠΣ της αντιπολίτευσης και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν δύο από αυτές σε βάρος της νυν διοίκησης, ήταν το σημαντικότερο θέμα συζήτησης στο Δ.Σ. της ΕΠΟ το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, εκδικάζεται η αίτηση των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς, που ζητούν να κηρυχθεί έκπτωτη η νυν διοίκηση της ομοσπονδίας και να διοριστεί νέα προσωρινή διοίκηση που θα οδηγήσει την ΕΠΟ σε εκλογές. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Σαρρής ενημέρωσε σήμερα τους συμβούλους της ομοσπονδίας ότι τόσο η ΦΙΦΑ όσο και η ΟΥΕΦΑ, έχουν ενημερωθεί και εγγράφως για τις εν λόγω εξελίξεις. 

Υποστήριξε δε, ότι σε περίπτωση που γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και διοριστεί προσωρινή διοίκηση, αυτομάτως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα αποβληθεί από μέλος της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας! Κάτι που –σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν- θα σημάνει τον άμεσο αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από τα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και όλων των ομάδων που έχουν κερδίσει την έξοδό τους στην Ευρώπη. 

Σχετικά με αυτό, τονίστηκε πως τα καταστατικά της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, απαγορεύουν ρητά τις ύπαρξη προσωρινών διοικήσεων, διορισμένων από τα δικαστήρια. 

Εξάλλου, σύμφωνα με διαρροές από την ΕΠΟ, η ΦΙΦΑ έστειλε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ομοσπονδίας και σχετικό έγγραφο-τελεσίγραφο προκειμένου να αποσυρθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, ενώ απειλούνται με ποινές τόσο η ίδια η ΕΠΟ (αν δεν λάβει μέτρα) όσο και οι δύο προσφεύγουσες Ενώσεις. 

Μένει να δούμε την τύχη της προσπάθειας που κάνει η αντιπολίτευση για να ανατρέψει τη διοίκηση Σαρρή και αν τέτοιου τύπου κίνδυνοι, όπως περιγράφονται παραπάνω, μπορούν να μετατραπούν και σε πράξη. 

Άρης Ασβεστάς

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου