Σελίδες

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το Star θέλει να γίνει MEGA-λο


Σε μία ιδιαίτερα στάσιμη για το τηλεοπτικό τοπίο περίοδο, καθώς τίποτα δεν συμβαίνει λόγω κυρίως έλλειψης ρευστού, το STAR αποφάσισε να αλλάξει το προφίλ του.

Το κανάλι της Κηφισιάς που επί σειρά ετών ακολουθούσε διαφορετική πορεία από τα υπόλοιπα κανάλια, επικεντρώνοντας μάλιστα στο λεγόμενο «δυναμικό κοινό», τόσο με πολλές life style εκπομπές, αλλά και με νεανικές ξένες σειρές εστιάζει τώρα στον ενημερωτικό τομέα.

Η αλλαγή δε αυτή ξεκινά από την «ταυτότητα» του κεντρικού δελτίου ειδήσεών του, το οποίο έχει ταυτιστεί με το life style. Στο κανάλι της Κηφισιάς, σχεδιάζουν ένα βαρύ πολιτικό δελτίο με τη Μάρα Ζαχαρέα στο τιμόνι του, αλλά και με το Νίκο Χατζηνικολάου ως σχολιαστή.

Βέβαια ο γνωστός δημοσιογράφος φαίνεται ότι κρατά δικλείδες ασφαλείας από την ευρύτερη εικόνα του σταθμού της Κηφισιάς, αφού η εκπομπή του θα βγαίνει από δικό του στούντιο, με τους δικούς του συνεργάτες, αποδεικνύοντας ότι θέλει να κρατήσει την αυτονομία του, ενώ η εμφάνισή του ως σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού θα είναι περιορισμένη και, όπως λέγεται, δύο φορές την εβδομάδα. Προς το παρόν λοιπόν, είναι εμφανές ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν θέλει να ταυτιστεί με την εικόνα του σταθμού, τουλάχιστον έως ότου ξεκαθαρίσει ποια θα είναι αυτή.

Ωστόσο είναι εμφανής η στροφή του σταθμού της Κηφισιάς προς την ενημέρωση σκοπεύοντας να αναδιαρθρώσει μεγάλο μέρος της θεματολογίας του και γενικότερα της εικόνας του. Εκτός από το βαρύ πολιτικά δελτίο με παρουσιάστρια τη Μάρα Ζαχαρέα, στο STAR ετοιμάζονται να… επαναλειτουργήσουν την πρωινή ζώνη και μάλιστα με καθημερινή ενημερωτική εκπομπή. Ο σχεδιασμός μάλιστα της συγκεκριμένης εκπομπής γίνεται πολύ προσεχτικά, καθώς σκοπός τους είναι η δημιουργία της πρωινής ενημερωτικής τους ζώνης να αποσπάσει μεγάλο μέρος του τηλεοπτικού κοινού. 

Όλα αυτά θα γίνουν υπο την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη.

Οι αλλαγές αυτές όμως, στο στάσιμο τηλεοπτικό τοπίο, φαίνεται ότι θα προκαλέσουν αλλαγές στα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια. Αν και το κανάλι της Κηφισιάς τα τελευταία χρόνια έδινε κύριο βάρος στην ψυχαγωγία και στο life style, με τις αλλαγές αυτές φαίνεται ότι μπαίνει σε… χωράφια άλλων. Το μεγαλύτερο ερώτημα δε, είναι πώς θα αντιμετωπίσουν την αλλαγή αυτή του STAR στο κανάλι της Μεσογείων, καθώς η οικογένεια Βαρδινογιάννη, στην οποία ανήκει το κανάλι της Κηφισιάς, είναι και στη μετοχική σύνθεση του MEGA. Με δεδομένο μάλιστα ότι το MEGA αντιμετωπίζει, όπως λέγεται, μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας και τα στελέχη του σταθμού δεν μπορούν να σχεδιάσουν το πρόγραμμα που επιθυμούν για την επόμενη σεζόν, προκαλεί ερωτηματικά για το τι θα κάνουν στη Μεσογείων για να συνεχίσουν να είναι ένα μεγάλο κανάλι, όταν μάλιστα η… επίθεση γίνεται από ένα –μέχρι πρότινος- διαφορετικού ύφους «αντίπαλό» τους. 

Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι η κίνηση αυτή του STAR θα προκαλέσει πολλές αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο που πλέον δεν μπορεί να παραμείνει στάσιμο. Ίσως μάλιστα, η δημοσιοποίηση της επιστροφής του Νίκου Χατζηνικολάου μέσα από τη συχνότητά τους, είχε κι αυτό το σκοπό…!

Γρηγόρης Μελάς

zappit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου