Σελίδες

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

«Θα δούμε πράγματα και θάματα στα Play-Off»


Σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε ο νομικός σύμβουλος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας αναφερόμενος στις ομάδες που ανέβηκαν απευθείας στη Super League,  τα Play- Off, τη νέα αγωνιστική περίοδο αλλά και την κόντρα του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra 103,3:
Για το φινάλε της Football League και αν οι τρεις που ανέβηκαν (Απόλλων, Εργοτέλης, Καλλονή) ανέβηκαν δίκαια: «Ηταν συγκλονιστικό φινάλε, από κάθε άποψη. Οσον αφορά τη λειτουργία τους (σ.σ. των τριών που ανέβηκαν), ήταν δίκαιη η άνοδος. Ηταν ομάδες που είχαν μια ηρεμία. Ισως συνετέλεσε ότι δεν είναι οι παλιές μεγάλες ομάδες, εκτός του Απόλλωνα, ώστε να έχουν πίεση κόσμου και ανταγωνισμούς με άλλες ομάδες, όπως τα έχουν ο Ολυμπιακός Βόλου, η Νίκη, η Παναχαϊκή, η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός, ο Ηρακλής κλπ.
Αγωνιστικά δεν το άξιζαν. Υπήρχαν καλύτερες ομάδες σίγουρα, καλύτερες και από τις τρεις. Και ο Παναιτωλικός και η Παναχαϊκή μέχρι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, όπου μετά απελευθερώσαμε 10 παίκτες και έφυγαν πολλοί, όπως και ο Ντίνας στον Παναθηναϊκό, που δεν θα τον δίναμε. Πήραμε εκεί το μήνυμα ότι το παράνομο κύκλωμα του ποδοσφαίρου δε μας θέλει. Πήγαμε σε νέα παιδιά και αποδείχθηκε ότι μπορούσαμε να βασιστούμε και το δείξαμε χθες όπου κοιτάς τον πρωταθλητή στα μάτια, με δύο παιδιά 15,5 και ένας 17,5 να είναι βασικοί. Και αν δεν υπήρχε το λάθος του διαιτητή, που δεν ήταν καθοριστικό, δε θα χάναμε.
Οσο για τις ομάδες, ο Εργοτέλης έχει μια διαφορά, το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα οικογενειακό, και παίκτες που ήρθαν όπως ο Βερπακόπφσκις και ο Ρομάνο παίζουν για τη φανέλα, κάτι που δεν το βλέπεις εύκολα. Υπήρχε οικογενειακό περιβάλλον που στήριζε τους παίκτες, δεν υπήρχε πίεση, έκοβαν 200-300 εισιτήρια σε κάθε ματς, ελπίζω του χρόνου να έχουν περισσότερους στη Super League.
Στον Απόλλωνα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μέχρι τις αρχές της σεζόν ήταν να μην κατέβει, ο κ. Βελλής, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ, έλεγε ότι δεν ασχολούμαι. Εμείς μιλούσαμε με δύο παιδιά, ένας εκ των οποίων ήταν ο Μανιάς. Πήγε σε μια ομάδα όπως ο Απόλλων που στόχος ήταν να σωθεί. Οι περισσότεροι παίκτες του έρχονταν από τη Γ' εθνική, άλλοι παίκτες ήταν να σταματήσουν, το ρόστερ ήταν τέτοιο που δε σου προκαλούσε την πίστη ότι θα διεκδικήσει άνοδο.
Η Καλλονή έκανε τη μεγαλύτερη επένδυση στην κατηγορία. Ο ιδιοκτήτης της, ο κ. Μιχαλάκης, έχει πολλά χρήματα και έχουν προκύψει και συζητήσεις από πού προέρχονται τα χρήματα. Είναι καπετάνιος, μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν καπετάνιος σε γραμμές στο Αιγαίο. Τώρα τι φλέβα χρυσού βρήκε, ποιος ξέρει. Καπετάνιος είναι, όχι μεγάλος επιχειρηματίας, δεν ήταν καπετάνιος του Βαρδινογιάννη που λέγεται, δεν ισχύει.
Ποδοσφαιρικά η μόνη ομάδα που με βάση το ρόστερ μπορούσες να πεις ότι πάει για άνοδο ήταν η Καλλονή. Απόλλων και Εργοτέλης ήταν έκπληξη. Εμεις ήμασταν πληρέστεροι, όπως και οι Ολυμπιακός Βόλου και Παναιτωλικός στο β' γύρο, ο Ηρακλής είχε και βοήθεια και φαινόταν ότι θα πρωταγωνιστήσει».

Για το τι βλέπει να γίνεται στα πλέι οφ της Football League: «Αν κάποιοι έκαναν σχέδια και υπάρχουν τέτοιοι που στο παρασκήνιο βγάζουν πρωταθλητές και ομάδες για άνοδο, πρέπει να έχουν χάσει τον ύπνο τους από χθες. Ολες αυτές οι ομάδες, οι τρεις από τις τέσσερις, προορίζονταν για απευθείας άνοδο και από το παρασκήνιο. Ξαφνικά το παρασκήνιο θα πρέπει να διαχειριστεί μια κατάσταση που δεν μπορώ να φανταστώ. Τους βλέπω στα καφενεία που συχνάζουν και τους λυπάμαι. Πιθανώς θα δούμε πράματα και θάματα στα πλέι οφ. Μου κάνει εντύπωση κάτι 40άρηδες που παίζουν σε αυτές, Τι ματζούνια θα πάρουν για να αντέξουν».

Για τις ομάδες που θα έχουν πολύ λίγο κόσμο στη νέα Super League: «Τώρα που ανέβηκαν τα Χανιά στη Β' θα έχει πολύ λιγότερο κόσμο ο Πλατανιάς, το 1/3 περίπου. Δυστυχώς ο τρόπος που διαχειρίζονται και από οικονομικής και κοινωνικής και οργανωτικής το γεγονός οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου, ιδίως η Super League, είναι τραγικός. Και λέω για τη Super League γιατί αυτή κινεί τα νήματα. Η ΕΠΟ διοικεί για μένα, κατ' εντολήν. Υπάρχουν οι ομάδες που ανέβηκαν, συν ο Αστέρας που δεν έχει κόσμο συν ο Ατρόμητος που δεν έχει κόσμο. Οι γειτονιές της Αθήνας είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, ενώ υπάρχει και ένα τοπικιστικό σωβινιστικό κομμάτι που κρατάει τον Πανιώνιο. Ολοι οι υπόλοιποι είναι και η ομάδα της γειτονιάς τους όταν δεν παίζουν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.
Πάμε στην περιφέρεια. Στην Πελοπόννησο, οι ομάδες που έχουν κόσμο, όπως πχ. η Καλαμάτα και η Παναχαϊκή λείπουν. Στη Θεσσαλία δεν παίζει η Λάρισα ούτε τα Τρίκαλα. Θα παίξει βέβαια ένας εκ των Νίκη ή Ολυμπιακού Βόλου, που έχουν κόσμο, αλλά θα λείπουν Λάρισα και Τρίκαλα.

Πάμε στη Μακεδονία: Σίγουρα θα μείνει ο Ηρακλής έξω αν δεν ανέβει. Θα μείνει μόνο Αρης και ΠΑΟΚ καθώς η Καλαμαριά είναι εκτός. Είναι έξω ο Πανσερραϊκός, η Δόξα Δράμας οι παραδοσιακές ομάδες που έχουν τον κόσμο και μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Αλλιώς είναι να πηγαίνεις να παίξεις να παίξεις εκτός έδρας και να υπάρχουν 10 ή 100 οπαδοί ενώ εσύ να πηγαίνεις με τους δικούς σου και αλλιώς να πηγαίνεις να παίξεις σε ομάδες που μπορούν να κοιτάξουν τους μεγάλους στα μάτια.
Η Κρήτη είναι πολύ δυνατή διοικητικά, ο Τζόρτζογλου στο Ηράκλειο, ο Βούρβαχης στα Χανιά, είναι κορυφαίοι παράγοντες τον τελευταίο καιρό, με τα θετικά κι τα αρνητικά τους».

Για την Football League: «Η Football League του χρόνου θα είναι ένα πειραματικό πράγμα. Το ονομάζω πράγμα εγώ, με 14 ομάδες στο Νότο και 14 στο Βορρά. Αν δείτε το Νότο, θα έχει Αστέρα Μαγούλας, Αχαρναϊκό, Φωστήρα, Βύζα Μεγάρων, Ηρακλή Ψαχνών, είναι κάτι που δε σου δημιουργεί την κατάσταση ότι θα είναι καλά τα πράγματα. Δείτε το Βορρά, Αιγινιακός, Βατανιακός, Τύρναβος. Είναι περίεργα πράγματα. Πέρυσι γίναμε 21 ομάδες σε μια νύχτα, έγιναν θαύματα, χωρίς να υπάρχει υποδομή. Ομάδες που είχαν χρέη και ανύπαρκτη υποδομή βρέθηκαν να ανεβαίνουν ή να διεκδικούν άνοδο».

Για τις ενοχλήσεις στους παίκτες της Παναχαϊκής πριν το ματς με τον Απόλλωνα από τον μάνατζερ Νίκο Ζαφειρόπουλο, όπως κατήγγειλε με ανακοίνωση λίγο πριν τη σέντρα: «Ναι, είναι γεγονός. Ο Νίκος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος μάλιστα είναι κουμπάρος μου, τον έχω παντρέψει όταν ήταν ποδοσφαιριστής στον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι φοβερά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Ο,τι ισχύει ως κώδικας αξιών στη ζωή, στο ποδόσφαιρο είναι ανάποδα. Ο κ. Φυντάνης με πήρε τηλέφωνο για να με ενημερώσει και μου είπε ότι τέσσερις παίκτες δέχθηκαν τηλεφωνήματα από την Πέμπτη και την Παρασκευή. (σ.σ. ερωτάται αν ήταν πρόταση δωροδοκίας και με ένα χαμόγελο δεν το επιβεβαιώνει).
Ο κερατάς το μαθαίνει συνήθως τελευταίος. Ξέρετε, παλιότερα υπήρχαν παίκτες που έπαιζαν για πολλά χρόνια με μία ομάδα. Δυστυχώς τώρα, με τα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ των παικτών, όλοι οι παίκτες έχουν παίξει παντού, ενώ και οι μάνατζερ δεν είναι και οι ηθικότεροι άνθρωποι. Τώρα πρέπει να φυλάς και τον ίσκιο σου. Εχω σκυλομετανιώσει που πήρα προπονητή που ήταν στα στημένα, τον Παπακώστα. Αλλά κα παίκτες που μου προτάθηκαν και ήταν και αυτοί. Βλαστήμησα την ώρα και τη στιγμή που τους πήρα».

Για το αν πήρε τηλέφωνο τον Νίκο Ζαφειρόπουλο, μιας και είναι κουμπάροι: «Με πήρε αυτός να μου πει ότι είναι καθαρό παιδί και ότι δεν κάνει τέτοια πράγματα και ότι εμένα προσωπικά δε θα μου έκανε ποτέ κακό. Χθες το ματς ήταν ολοκάθαρο. Για μας ήταν σημαντικό τεστ ανταγωνιστικότητας. Θέλαμε να δούμε τι μπορούν να κάνουν αυτά τα παιδιά».

Για τη νέα σεζόν: «Ηδη πήραμε τον Δημήτρη Ιωάννου, τον παλιό αρχηγό Παναχαϊκής που πήγε στον Ηρακλή και έκανε μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό. Επιστρέφουν έξι παίκτες που μεγαλούργησαν στην Γ' Εθνική, έχουμε στοχεύσει και κλείσει κάποιους νεαρούς και μετά θα κάνουμε και 3-4 μεταγραφές. Για μας στόχος είναι η άνοδος. Ελπίζουμε να μην έχουμε παρατράγουδα του χρόνου όπως με διακοπές αγώνων στο 90' ή με διαιτητές τύπου Δημητρόπουλου, Αμπάρκιολη, Κάμπα.
Θέλω να πω ότι μιας και πολιτικά λύθηκαν τα προβλήματα με την παρέμβαση Ιωαννίδη, ελπίζω να υπάρξει ηρεμία στην ΕΠΟ με τη νέα διοίκηση. Επίσης, να μειωθεί το μίσος του κ. Μαρινάκη προς εμένα και άλλους και να υπάρξει η νέα χρονιά και να βρεθούν ομάδες που μπορεί να είναι ανταγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα. Με τον κ. Μαρινάκη δεν έχω τίποτα, δεν τον ξέρω, δεν είχαμε ποτέ επαγγελματική κόντρα. Τόλμησα να είμαι μάρτυρας και να αναδείξω πράγματα από τις κασέτες στην περίπτωση των στημένων αγώνων. Από εκείνη την ημέρα έγινα persona non grata. Και έφτασα στο σημείο από εκεί που ήμουν προστατευόμενος μάρτυρας, να κατονομάζομαι σκουπίδι. Εχω διαδρομή στη ζωή μου, δεν γίνεται να επιλέγεσαι να είσαι δικηγόρος σημαντικών ανθρώπων της Ελλάδας και για τον κ. Μαρινάκη να είσαι σκουπίδι».

Για το αν έπαιξε ρόλο στην κόντρα του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη η φιλία που ο ίδιος έχει με τον Νίκο Πατέρα: «Πράγματι ήμουν πολλά χρόνια φίλος με τον κ. Πατέρα. Όμως αυτό δεν με εμπόδισε να είμαι δικηγόρος του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε τρεις πολύ σημαντικές δίκες κατά του Νίκου Πατέρα. Μάλιστα αυτό τον ενόχλησε και με πήρε τηλέφωνο. Όμως εγώ ηθικές αρχές, είμαι τζέντλεμαν, είμαι σπρότσμαν, δεν είμαι κομπιναδόρος, έχω το δικό μου κώδικα αξιών. Δε θα σβήσω τις αξίες μου εξαιτίας της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος.
Είμαι φίλος με τον κ. Βελλή, αλλά η ομάδα μου προσπάθησε ως το τελευταίο λεπτό, ενώ μπήκε και ένα γκολ στο 88' που δεν μέτρησε. Πέρασε η μπάλα μισό μέτρο τη γραμμή, το έδειχναν τα κανάλια. Εγώ δεν το είχα δει. Υπάρχουν προπονητές που είναι στο κύκλωμα και δεν μένουν ποτέ χωρίς δουλειά ενώ άλλοι που είναι αξιολογότεροι, είναι άνεργοι».
 
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου