Σελίδες

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

«Καυτή πατάτα» η καταγγελία της ΑΕΚ κατά του Άρη



Ο Άρης Ασβεστάς γράφει στο sport-fm.gr για το παρασκήνιο της καταγγελίας της ΑΕΚ κατά του Άρη και τις θέσεις λίγκας και ΕΠΟ…

Στα χέρια των διοικήσεων τόσο της ΕΠΟ όσο και της Σούπερ Λίγκας βρίσκεται η καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία ζητεί να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της ΠΑΕ Άρης λόγω της προσφυγής των «κίτρινων» της Θεσσαλονίκης στα πολιτικά δικαστήρια προκειμένου να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. 

Η Ένωση καταγγέλλει πως εδώ και εννέα μήνες που έχει γίνει η προσφυγή του Άρη στο Πρωτοδικείο της συμπρωτεύουσας, οι ποδοσφαιρικές αρχές δεν έλαβαν μέτρα εναντίον του: ούτε κάποιο τελεσίγραφο του έστειλαν προκειμένου να αποσυρθεί, ούτε του επέβαλαν τις προβλεπόμενες από το άρθρο 35 του ΚΑΠ κυρώσεις (μη ορισμός των αγώνων του από την ώρα της προσφυγής και μέχρι να αποσυρθεί). 

Αναφέρει, μάλιστα, η ΑΕΚ, συγκεκριμένα παραδείγματα των τελευταίων ετών (π.χ. Νίκη Βόλου, Τρίκαλα, Λάρισα, Πανσερραϊκός, Προοδευτική, Καλαμάτα, Ηρακλή κ.α.) όπου η ΕΠΟ απείλησε τις ομάδες με κυρώσεις και είτε οι σύλλογοι παραιτήθηκαν της προσφυγής τους (π.χ. Λάρισα), είτε τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό (π.χ. Ηρακλής). 

Ωστόσο, στο σημερινό Δ.Σ. της ΕΠΟ δεν έγινε η παραμικρή κουβέντα για το θέμα. Στο παρασκήνιο όμως, γίνεται ένας μικρός χαμός… 

Στην ομοσπονδία αποφεύγουν να τοποθετηθούν με ξεκάθαρο τρόπο και θεωρούν πως επί του θέματος πρέπει πρώτα να επιληφθεί η Σούπερ Λίγκα! «Είναι δική τους δουλειά. Να αναλάβει η λίγκα την ευθύνη της», διαρρεόταν από την ΕΠΟ. 

Ανεξάρτητα από το ποιος πρέπει να επιληφθεί του θέματος, το ζήτημα που προκύπτει είναι τι έκαναν, πρωτίστως η ΕΠΟ (αφού εκείνη έχει κινηθεί πρώτη σε όλες τις περιπτώσεις του παρελθόντος) και δευτερευόντως η Σούπερ Λίγκα, εδώ και τόσους μήνες που ο Άρης έχει προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια. 

Θυμίζουμε ότι έχουν περάσει ήδη αρκετοί μήνες που η Λάρισα εξαίρεσε ποδοσφαιριστές, προπονητές και μάνατζερ από την προσφυγή της για υπαγωγή στο άρθρο 99, καθώς απειλήθηκε ότι δεν θα ορίζονται τα παιχνίδια της, ειδικά από τη στιγμή που εστάλη και σχετική οδηγία από την ΟΥΕΦΑ! Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η ΕΠΟ ήταν εκείνη που ζήτησε από την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής, να προειδοποιηθεί η Λάρισα και να κάνει πίσω. Για τον Άρη, που αποτελεί ακριβώς ίδια περίπτωση, παρόμοια ενέργεια δεν έλαβε χώρα ποτέ. 

Η Σούπερ Λίγκα πάντως, προτίθεται να βάλει το θέμα της καταγγελίας της ΑΕΚ κατά του Άρη στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της και να το πάρει (αρχικά) πάνω της. Το ποια θα είναι η απόφαση που θα παρθεί, αποτελεί μυστήριο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει και ιδιαίτερα θετική προδιάθεση απέναντι στην καταγγελία της ΑΕΚ. 

Εξάλλου, τόσο από τη λίγκα, όσο και από την ΕΠΟ, έλεγαν την Πέμπτη ότι ακόμα και αν υποβιβαστεί ο Άρης, η ΑΕΚ δεν μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία! Πράγματι, ο κανονισμός προβλέπει ότι οι ομάδες που υποβιβάζονται αγωνιστικά, δεν μπορούν να διατηρηθούν στην κατηγορία. Αν προκύπτει άλλη ομάδα που για άλλο λόγο (όχι αγωνιστικό) πρέπει να υποβιβαστεί (π.χ. ο Άρης επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια), τότε –βάσει κανονισμού- δεν σώζεται η πρότελευταία ΑΕΚ και πέφτουν ο Άρης και η Κέρκυρα, αλλά πέφτουν τρεις και πρέπει να προβιβαστεί μία παραπάνω ομάδα από τη Β’ Εθνική! 

Το γεγονός ότι διαρρέεται αυτή η θέση (η οποία πράγματι ισχύει), δείχνει και την αρνητική προδιάθεση της λίγκας και της ομοσπονδίας απέναντι στην ΑΕΚ. Κι αυτό διότι την ίδια στιγμή, φαίνεται πως ξεχνούν ότι: 

Α) Η βαθμολογία δεν έχει επικυρωθεί, άρα τυπικά και επίσημα δεν έχουν ακόμη υποβιβαστεί ούτε η Κέρκυρα, ούτε η ΑΕΚ, συνεπώς και η κατάταξη δεν είναι οριστική! 

Β) Υπάρχει δεδικασμένο του 2011 που «κουρελιάζει» τον Κανονισμό και δεν είναι άλλο από τον υποβιβασμό του Ηρακλή (που είχε σωθεί αγωνιστικά) και την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης (που αγωνιστικά είχε υποβιβαστεί). Και μάλιστα για πλαστογραφία, που δεν προβλεπόταν καν υποβιβασμός, αλλά πρόστιμο! Σημειωτέον: ένα μήνα μετά, η ΕΠΟ «έριξε» τον Ηρακλή από τη Β’ στη Γ’ Εθνική, λόγω προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια…

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου