Σελίδες

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Μανόλο... μένεις!



Μεγάλο τρίποντο παραμονής για τη Σαραγόσα του Μανόλο Χιμένεθ, που με γκολ στο 88' από τον Ροσίνα νίκησε στο ντέρμπι των ουραγών τη Μαγιόρκα (3-2) και βρέθηκε οριακά εκτός επικίνδυνης ζώνης.


Φοβερό παιχνίδι στο «Ρομαρέδα» το βράδυ του Σαββάτου, με πέντε γκολ τα δύο εκ των οποίων στο τελευταίο δεκάλεπτο, ανατροπές και τελικά τη γηπεδούχο Σαραγόσα να κάνει ένα τεράστιο βήμα σωτηρίας. Έπρεπε να περάσουν οχτώ αγωνιστικές στις οποίες είχε μαζέψει μόλις τρεις βαθμούς για να καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης το συγκρότημα του πρώην τεχνικού της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, που πάντως τα... χρειάστηκε στο φινάλε για να φύγει με το τρίποντο.


Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά άλλωστε για την ίδια, αφού μόλις στο 12' ο Χέμεντ με ασίστ του Ντος Σάντος άνοιξε το σκορ για τους Νησιώτες. Πριν συμπληρωθεί το μισάωρο όμως έγινε το 1-1 από τον Μοντάνιες, ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Πόστιγκα έπειτα από τη δεύτερη ασίστ στο παιχνίδι του Ροντρίγκες έφερε το ματς τούμπα. Η Σαραγόσα διατηρούσε το προβάδισμά της ως το φινάλε, όλα έδειχναν πως θα πάρει τη μεγάλη νίκη, αλλά η Μαγιόρκα πήγε να την... αμφισβητήσει. Ο Άριτσμέντι στο 83' πάγωσε το γήπεδο όταν ισοφάρισε 2-2, όμως η χαρά της ομάδας του Μανθάνο κράτησε μόλις για πέντε λεπτά, όσα δηλαδή πέρασαν μέχρι ο Ροσίνα να κάνει την επέλαση από αριστερά και να στείλει τη μπάλα στην δεξιά «κλειστή» γωνία του Αουάτε, σημειώνοντας το «χρυσό» τρίτο γκολ των γηπεδούχων.


Με τη νίκη αυτή η Σαραγόσα ξεκόλλησε από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και έπιασε στη 17η -σωτήρια- θέση τη Λα Κορούνια που την Κυριακή αγωνίζεται στην έδρα της Μπέτις, υπερτερώντας μάλιστα στη μεταξύ τους ισοβαθμία, ενώ η Μαγιόρκα είναι πλέον ουραγός στην Primera.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου