Σελίδες

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ο Ολυμπιακός, η Nova, η ΕΡΤ ...και το Λονδίνο!


Το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα μπάσκετ θα έχει ελληνικό ενδιαφέρον λόγω της παρουσίας του Ολυμπιακού, με Nova και ΕΡΤ να κάνουν από αύριο κι' όλας τα πλάνα για Λονδίνο.

Το έχει γράψει πολλές φορές τούτη η γωνιά ότι το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα είναι από μόνο του ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον τουρνουά, πρόκειται για ένα τριήμερο δράσης, αλλά η ελληνική εκπροσώπηση απογειώνει τη θέληση του κόσμου να το παρακολουθήσει και αυτό, με την σειρά του, ενεργοποιεί (ακόμα περισσότερο) τους μηχανισμούς των καναλιών, τα οποία διαθέτουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα. 

Nova και ΕΡΤ είναι δεδομένο πως αλλιώς θα διαχειριζόντουσαν το φάιναλ-φορ αν δεν υπήρχε ελληνική παρουσία και αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση, η οποία είναι και αυτή που υπερίσχυσε. 

Τονίζουμε και πάλι εκείνο που γράψαμε πριν λίγες μέρες ότι στην τελική ευθεία για το φάιναλ-φορ, στην ΕΡΤ πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα των απεργιών, γιατί αν υπάρχουν τέτοιες στις 11 και 12 Μαίου (ευτυχώς η 10η Μαίου δεν ...κινδυνεύει) τότε η ειδική άδεια απ' την ΕΣΗΕΑ μπορεί να σώσει μόνο τις μεταδόσεις των αγώνων. Όχι και τις εκπομπές. 

Στη Nova έχουν, πλέον, την απόλυτη εμπειρία από κάλυψη διοργανώσεων φάιναλ-φορ με ελληνική ομάδα ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες της Ευρωλίγκα και αναμένεται να δώσουν βάρος στις δύο εβδομάδες που απομένουν. 

Για την αποψινή μετάδοση της ΝΕΤ οφείλουμε να παραδεχτούμε την πολύ σωστή απόφαση των υπευθύνων να διαιτηρηθεί η σύνδεση με το ΣΕΦ αρκετά μετά το τέλος του αγώνα (ολοκληρώθηκε στις 23.55), ώστε να καλυφθεί όσο γίνεται το «μετά». Άλλωστε, η τηλεθέαση που θα «γράψουν» αύριο (27/5) τα ...μηχανάκια της Nielsen θα είναι, λογικά, η υψηλότερη φετινή στις μεταδόσεις Ευρωλίγκα απ' την δημόσια τηλεόραση.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου