Σελίδες

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Πού πας, ρε ΠΑΟΚ, με τις Τιτίκες;



Απολαυστικός ο Νίκος Αλέφαντος τα "χώνει" στον ΠΑΟΚ και τον Δώνη και αποθεώνει Αστέρα και Τσιώλη! Τι συμβουλεύει τον Σαββίδη, τι βλέπει στον τελικό του Κυπέλλου.

Μετά τον πρώτο ημιτελικό στην Τούμπα, όπου νίκησε ο ΠΑΟΚ 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης, έκανα τα προγνωστικά μου στη στήλη και ήταν σαφές ότι έβλεπα τον Αστέρα να περνάει. Επαναδημοσιεύω τι είχα πει χωρίς να κόψω ούτε μία λέξη. Άλλωστε μπορείτε και εσείς να τη βρείτε εκείνη τη στήλη. Τον τίτλο δεν τον είχα επιλέξει εγώ, ούτε ο Σινάνογλου, ο τίτλος έλεγε για 30.000 ΠΑΟΚτσήδες στο ΟΑΚΑ, αλλά το κείμενο ήταν σαφώς υπέρ του Αστέρα. Είχα πει λοιπόν τα εξής:

"Είδα και τον άλλο ημιτελικό, στο α΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν πιο καλός από την Τρίπολη αλλά στο β΄ ημίχρονο έγινε ανατροπή του σκηνικού. Βγήκε ο ΠΑΟΚ με μικρές πάσες, πάσα, πάσα, πάσα, ο Αστέρας έκλεινε τους χώρους και μόλις έπαιρνε τη μπάλα έφευγαν βολίδες κάνοντας πάρτι!

Μπορούσε ο Αστέρας Τρίπολης να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ από το πρώτο ματς και να λήξει το παιχνίδι με διπλό στην Τούμπα, ακόμα και με 1-3! Με ταχύτητα, με συνδυασμούς, με γκολ, με ευκαιρίες, η ψυχή των ΠΑΟΚτσήδων πήγε στην κούλουρη.

Θα γίνει συγκλονιστική ρεβάνς στην Τρίπολη, μην το χάσετε αυτό το ματς, αξίζει να το δείτε, περιμένω μια ματσάρα στην οποία η πρόκριση είναι ανοικτή. Έχει καλούς παίκτες ο Αστέρας, μπορεί να περάσει, πρέπει να το πιστέψουν οι Αρκάδες. Θα είναι ματς τακτικής αυτό, έχει πιο γρήγορους παίκτες ο Αστέρας από τον ΠΑΟΚ, πιο ντριμπλέρ, οι άλλοι ψάχνουν από τα πλάγια μια μπαλιά όπου θα πεταχτεί ο Αθανασιάδης ή ο Σαλπιγγίδης να τη σπρώξουν στα δίχτυα, του κώλου τα εννιάμερα.

Βλέπω πιο επικίνδυνη ομάδα από τον ΠΑΟΚ τον Αστέρα Τρίπολης, όμως μεγάλος τελικός θα γίνει με τον Ολυμπιακό άμα περάσει ο ΠΑΟΚ, γιατί ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατεβάσει στο ΟΑΚΑ 30.000 οπαδούς και να γίνει μεγάλη μάχη".

Πάμε τώρα να μιλήσω και για τη ρεβάνς που είδα στην Τρίπολη. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήθελε οπωσδήποτε να προσέξει την άμυνά του διότι είχε το υπέρ του 2-1 από το πρώτο ματς. Ο Αστέρας έπαιξε σωστά, δεν ανοίχτηκε, έπαιξε έξυπνα γιατί σου λέει "έχω χρόνο μπροστά μου, έχω και γρήγορους παίκτες να χτυπήσουν όταν κουραστούν οι άλλοι. Το 1-0 θα μου φτάνει, αρκεί να μην φάω γκολ". Δεν πήρε λοιπόν ρίσκο.

Στο β΄ ημίχρονο έκανε φάσεις ο Αστέρας, και ενώ είχε σοβαρή απώλεια τον Ναβάρο που τραυματίστηκε από το τέλος του α΄ ημιχρόνου, ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Γρήγορος, επικίνδυνος, με ένα 4-2-3-1 που υπερίσχυε απέναντι στο 4-4-2 του ΠΑΟΚ, πού πας ρε Δώνη να αντιμετωπίσεις τους γρήγορους του Αστέρα έχοντας έναν λιγότερο στον άξονα.

Δικαιότατα πήρε τη νίκη και την πρόκριση ο Αστέρας, με δύο όμορφα γκολ, ο αμυντικός του χαφ ο Ουσέρο είχε πάρει εντολή και ανέβαινε, έχει πολλούς παίκτες ο Αστέρας που πατάνε περιοχή, δεν είναι μόνο ο σέντερ φορ, είναι και οι ακραίοι του και ο πίσω παίκτης από το φορ, Ράγιος- Ναβάρο- Ντε Μπλάσιτς, ανεβάζει και τον ένα αμυντικό χαφ του.

Κι έχει μάθει πλέον και προσέχει τα νώτα του, δεν ξαμολιέται μπροστά και όσα φάμε πίσω, αυτό δεν μου άρεσε, το έχει κόψει όμως πια ο Τσιώλης. Ο οποίος νίκησε κατά κράτος τον Δώνη. Ήταν πολύ οργανωμένος ο Αστέρας, έπαιξε έτσι όπως έπρεπε, μην ξεχνάμε ότι ήταν πολύ σημαντικό ματς, ήταν ημιτελικός και είχε το εις βάρος του 2-1 στην πλάτη. Για εμένα ο Τσιώλης είναι φέτος και από τους ξένους και από τους Έλληνες ο μακράν καλύτερος προπονητής.

Ήταν μεγάλο στραπάτσο για τον Δώνη και τον ΠΑΟΚ, ένα έκτρωμα ήταν ο ΠΑΟΚ, με απογοήτευσε. Ένα απαρχαιωμένο ποδόσφαιρο, χωρίς φάσεις, να περιμένει από κανένα στημένο να γίνει η αναμπουμπούλα, μέχρι και τον Ετό ξέθαψε, πού τον θυμήθηκε αυτόν, οι αλλαγές του ήταν της απελπισίας.

Και με πολλούς παίκτες δίχως πάθος, δίχως προσωπικότητα, Τιτίκες ρε, όπως ο Καμαρά που ενώ έχει προσόντα δείχνει γιατί τον δίνουν δανεικό οι ομάδες του. Οι δε επιθετικοί του, ο Σαλπιγγίδης και ο Αθανασιάδης, δεν μπορούν να κάνουνε προσωπικές ενέργειες, να ντριμπλάρουν και να μπουν, περιμένουν όπως είπα μια μπαλιά από το πλάι να πεταχτούν κοντά στη γραμμή να την ακουμπήσουν να πάει μέσα. Αν θέλει ο Σαββίδης να πετύχει μεγάλους στόχους στην Ελλάδα, πρέπει να πάρει καλούς παίκτες. Άλλους παίκτες.

Του έχει πάρει τον αέρα ο Αστέρας Τρίπολης του ΠΑΟΚ, εντός και εκτός του κάνει τη ζωή δύσκολη, δεν το αποκλείω καθόλου να τον πετάξει και εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και να του φάει τη δεύτερη θέση! Και ας ξεκινάει τα πλέι οφ 2 βαθμούς πίσω του.

Όσον αφορά τον τελικό, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, αλλά δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ο Αστέρας είναι επικίνδυνη ομάδα. Αν του δώσει χώρους ο Ολυμπιακός μπορεί να πάθει πλάκα. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί με 60.000 Ολυμπιακούς μέσα στο γήπεδο, με ένα κατακόκκινο ΟΑΚΑ, αλλά ο Αστέρας είναι ομάδα με αρχή, μέσο, τέλος, ομάδα που επιτίθεται καλά και αμύνεται σωστά, με γρήγορους παίκτες που παίζουν πολύ καλά την κόντρα. Θα γίνει ωραίος τελικός πιστεύω. Αν δεν προσέξει ο Ολυμπιακός θα τα βρει σκούρα.

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου

sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου