Σελίδες

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Την... πλήγωσε, γιατί την αγαπούσε


Το γκολ του Φαν Πέρσι που επέστρεψε στο "Έμιρεϊτς" με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, δεν... σκότωσε την Άρσεναλ αφού το τελικό 1-1 δεν της "έσβησε" τις πιθανότητες για θέση στην 4άδα. 

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι επέστρεψε στο «Έμιρεϊτς» για πρώτη φορά μετά τη φυγή του από την Άρσεναλ. 

Αισθάνθηκε… σαν στο σπίτι του, αλλά φρόντισε να μην «σκοτώσει» την πρώην ομάδα του. Πέτυχε το γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με το τελικό 1-1, έκανε δύσκολο το έργο των "κανονιέρηδων" για μία θέση στην 4άδα αλλά τουλάχιστον δεν τους "έσβησε" όλες τις ελπίδες. 

Όπως ακριβώς στο ματς του πρώτου γύρου, όπου βρήκε δίχτυα απέναντι στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, έτσι και στο «Έμιρεϊτς» για την 35η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έβαλε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ. 

Απάντησε στο γκολ του Γουόλκοτ (ήταν σε θέση οφσάιντ) με το οποίο είχαν προηγηθεί οι «κανονιέρηδες», αλλά ταυτόχρονα, δεν έκανε το κάτι παραπάνω για να «σκοτώσει» την Άρσεναλ. Αυτή, ναι μεν αγχώνεται, αλλά παραμένει στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. 

Δείτε πώς ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι… μπέρδεψε τα αποδυτήρια κατά την άφιξη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο γήπεδο και πώς οι παίκτες της Άρσεναλ αποθέωσαν τους πρωταθλητές της χώρας πριν την πρώτη σέντρα. 

Το ματς: 

Ξεκάθαρα, αυτό που… έπαιζε μπάλα στον αγωνιστικό χώρο του «Έμιρεϊτς», ήταν το κίνητρο. Η Άρσεναλ, έχοντας υποχρεωθεί να αποθεώσει τους Πρωταθλητές Αγγλίας, πείσμωσε. Ήθελε να δείξει ότι βρήκαν… λάθος μέρα για να πάρουν το χειροκρότημα. Έτσι, μόλις στο 2ο λεπτό από κάθετη πάσα του Ροσίτσκι, ο Θίο Γουόλκοτ αν και ξεκίνησε από οριακή θέση οφσάιντ, βρέθηκε απέναντι από τον Ντε Χέα και έκανε το 1-0! Οι «κανονιέρηδες» κυκλοφορούσαν πολύ εύκολα τη μπάλα και οι παίκτες του Φέργκιουσον κάθε άλλο παρά κατακτητές της κορυφής θύμιζαν. 

Η πρώτη καλή ευκαιρία της Γιουνάιτεντ στο πρώτο μέρος ήταν μια δυνατή κεφαλιά του Τζόουνς στο 17’ από σέντρα του Φαν Πέρσι και όλο οι Λονδρέζοι ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Μάλιστα, στο 32’, θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και το δεύτερο γκολ, αν ο Ράμσεϊ δεν έκανε λάθος επιλογή για να σουτάρει ο Ποντόλσκι από πλάγια θέση αριστερά, ενώ περίμενε ολομόναχος από δεξιά ο Γουόλκοτ. Οι φιλοξενούμενοι, ανέβασαν στροφές στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με κεφαλιές των Φαν Πέρσι και Τζόουνς, αλλά ο Ολλανδός ισοφάρισε στο 44’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Σανιά. 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ πιο ισορροπημένο από την εικόνα που είχε το ματς στο πρώτο μέρος. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο πολύ πιο ορεξάτη για να παίξει μπάλα, αλλά και πάλι ήταν η πρώτη που αγχώθηκε, όταν είδε τον Ροσίτσκι στο 48’ να σουτάρει με το εξωτερικό φάλτσο του δεξιού του ποδιού και να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πίεσαν περισσότερο, έτρεξαν περισσότερο και έκαναν πιο… τακτικές επισκέψεις στα καρέ του Σέζνι. Η Άρσεναλ, όσο κι αν προσπαθούσε να κρατηθεί όρθια, έκανε το ένα λάθος πίσω απ’ το άλλο. 

Η είσοδος του Τζακ Γουίλσιρ στο τελευταίο ημίωρο, έκανε και πάλι την Άρσεναλ επιθετική και ο νεαρός μέσος πήρε τη… σκυτάλη από τον Ροσίτσκι που είχε αρχίσει να κουράζεται. Η Γιουνάιτεντ είχε ταχύτητα για να βγαίνει σε αντεπιθέσεις με τους Βαλένσια και Ρούνεϊ, αλλά στα τελευταία λεπτά, η Άρσεναλ μονοπώλησε την κατοχή της μπάλας. Στο 86’, ο Καθόρλα έκανε ένα κακό σουτ που απέκρουσε ο Ντε Χέα και ο Γκιγκς απάντησε με τεράστια χαμένη ευκαιρία στο 88’ με δεξί σουτ του Γκιγκς. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Ροσίτσκι (62’ Γουίλσιρ), Αρτέτα, Γουόλκοτ, Ράμσεϊ (78’ Τσάμπερλεϊν), Καθόρλα, Ποντόλσκι (71’ Ζερβίνιο) 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ (73’ Άντερσον), Εβρά, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Έβανς, Βαλένσια, Κάρικ, Νάνι (82’ Γκιγκς), Ρούνεϊ (88’ Ερνάντες), Φαν Πέρσι 

england365.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου