Σελίδες

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ελάτε να του το πάρετε!


Θα είναι εκεί! Ο Ολυμπιακός επικράτησε 82-72 της Αναντολού Εφές στο πέμπτο ματς των προημιτελικών της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ και θα είναι στο Final 4 του Λονδίνου για να υπερασπιστεί τον τίτλο του!

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη –σε δύο ματς- που θα τον στείλει στο Final 4 της Ευρωλίγκας, ωστόσο αυτό το έκανε στο ΣΕΦ στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς, επικρατώντας 82-72 της Αναντολού Εφές. 

Σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο για τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, οι οποίοι έχαναν ακόμα και με διαφορά 15 πόντων, αλλά θα είναι στο Λονδίνο στις 10-12 Μαΐου, για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, αντιμετωπίζοντας στον ημιτελικό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 

Κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» ο Σπανούλης με 19 πόντους, με τον Πρίντεζη να τον ακολουθεί με 15. Για την Εφές, πρώτος σκόρερ ήταν ο Λούκας με 14 πόντους, με τον Φάρμαρ να σταματά στους 11. 

Το ματς

Κακή άμυνα, αλλά πάθος! 

Με τον Γκιόργκι Σερμαντίνι αντί του Τζος Πάουελ στη θέση «5» ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με την πεντάδα των βασικών να τη συμπληρώνουν οι Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σπανούλης και Λο. 

Κακές άμυνες και από τις δύο ομάδες υπήρξαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ωστόσο από την άλλη, η περιφέρεια της Εφές δούλευε καλά τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι –τροφοδοτώντας καλά τον Ερντέν- με αποτέλεσμα να πάρει από νωρίς το προβάδισμα και να το φτάνει ακόμα και στο +4 (9-13). Η κακή άμυνα από την πλευρά του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και σε συνδυασμό με την αστοχία του στην περιφέρεια, αφού έβγαινε η άμυνα ζώνης του Μαχμούτι, έδωσαν την ευκαιρία στην τουρκική ομάδα να πάει ακόμα και στο +6 (11-17). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν βρήκαν ρυθμό μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά το πάθος που είχαν έκλεισε το σκορ με τη διαφορά στο καλάθι (21-23). 

Καταστροφικό «μπλακ άουτ» και κακό ποσοστό στα τρίποντα 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να «σφίξει» την άμυνά του, αλλά επιθετικά ήταν τραγικός στα πρώτα 5 λεπτά, αφού δεν σημείωσε ούτε πόντο. Έτσι, η Εφές το εκμεταλλεύτηκε αυτό, βγάζοντας περισσότερη ενέργεια στο παρκέ, με αποτέλεσμα να τρέξει ένα σερί 13-0 και να πάει στο +15 (21-36). Κάπου εκεί, μπήκε στο παρκέ ο Χάινς, ο οποίος εκτός από το καλάθι που σημείωσε, άνοιξε διαδρόμους στη ρακέτα των φιλοξενούμενων, με τους «ερυθρόλευκους» να μειώνουν σε 27-38. Όμως, στη συνέχεια οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα εξακολουθούσαν να σουτάρουν με τραγικό ποσοστό έξω από τα 6,75μ. (2/15), με τους Τούρκους να διατηρούν την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο αριθμό, περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Εκεί, «μίλησε» ο Κώστας Παπανικολάου, όπου -έκανε ό,τι δεν έκαναν οι υπόλοιποι- με δύο δικά του τρίποντα, διαμόρφωσε το 33-41 του πρώτου ημιχρόνου. 

Επιτέλους καλή άμυνα και τρίποντα! 

Νευρικός και κακός επιθετικά εξακολουθούσε να είναι ο Ολυμπιακός και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με την Εφές να διατηρεί την υπέρ της διαφορά στο +10 (35-45). Στη συνέχεια, όμως, δύο-τρεις καλές άμυνες, που κράτησαν χωρίς πόντο τους Τούρκους, έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση στους «ερυθρόλευκους» να ρίξουν τη διαφορά στους έξι πόντους (43-49), με πρωταγωνιστή τον Πάουελ και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ρίξουν το ρυθμό του ματς, αλλά το τρίτο φάουλ του Σαβάνοβιτς ο οποίος αποσύρθηκε στον πάγκο, τους αποδιοργάνωσε και με δύο τρίποντα από Σλούκα και Σπανούλη το σκορ ήρθε στην ισοπαλία (49-49). Η μεγάλη ανατροπή είχε γίνει για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, όπου με τη φορά που είχαν, πήραν το προβάδισμα ύστερα από πολύ ώρα, με 52-50, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτό στο υπέρ τους 54-55. 

Με φόρα στο Λονδίνο! 

Μπορεί το τρίτο δεκάλεπτο να έκλεισε με την Εφές να προηγείται, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε τη ψυχολογία και με ένα γρήγορο σερί 7-0 βρέθηκε στο +6 (61-55) και μάλιστα χωρίς τον Σπανούλη στο παρκέ. Στη συνέχεια, οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας έφτασαν ακόμα και στο +7 (66-59), αλλά το «μπλακ άουτ» που έπαθαν στην επίθεση, έδωσαν την ευκαιρία στην Εφές να κάνει ένα σερί 8-0 και να πάρει ξανά το προβάδισμα (66-67), περίπου 4:30’ πριν τη λήξη. Όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν χαρακτήρα και με ένα δικό τους 5-0, αφού πήραν και το πέμπτο φάουλ του Σαβάνοβιτς, με τους Σπανούλη και Πρίντεζη, πέρασαν ξανά μπροστά (71-67). Λίγα πριν τη λήξη, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να… καθαρίσουν το παιχνίδι, αλλά κάποια λάθη συγκέντρωσης, κρατούσαν τους Τούρκους στο παιχνίδι (73-70). Το μεγάλο τρίποντο του Λο, 1:22’’ πριν τη λήξη, έφερε τον Ολυμπιακό στο +6 (76-70) και πλέον το… νερό είχε μπει στο αυλάκι, με το τελικό 82-72 να στέλνει τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στο Λονδίνο να υπερασπιστεί τον τίτλο του! 

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 33-41, 54-55, 82-72. 

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 7 (1), Άντιτς 5 (1), Σπανούλης 19 (2), Περπέρογλου 7 (1), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 3 (1), Πάουελ 9 (1), Πρίντεζης 15 (1τρ., 7 ριμπ.), Παπανικολάου 8 (2), Κατσίβελης 1. 

Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Φάρμαρ 11 (1), Ερντέν 8, Τουντσερί 7 (2), Σιπ 6, Γκονλούμ 3, Σαβάνοβιτς 12, Λούκας 14, Γκιουλέρ 9 (1), Μπάρατς 2. 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου