Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Αυτό είναι ΟΛΟ το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ - Θα έχει 1000 έως 1200 άτομα προσωπικό


Μέχρι τις 29 Αυγούστου θα λειτουργήσει η νεά ΕΡΤ δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου - Σήμερα στη Βουλή, θα ψηφιστεί μαζί με την τροπολογία για τα λουκέτα στις ΔΕΚΟ - Ξεκαθαρίζει το Μαξίμου ότι πάμε σε πρόωρες εκλογές αν δεν περάσει το νομοσχέδιο - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΡΤ

Η κυβέρνηση φέρνει σήμερα στη Βουλή του νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ. Μετά το πρώτο “σοκ” από τον αιφνιδιασμό όλοι πλέον μοιάζουν να αναρωτιούνται εάν με τις αντιδράσεις που έχει επιφέρει, ειδικά στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο, το νομοσχέδιο αυτό θα περάσει. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θα πρέπει πάλι να κάτσουν στο τραπέζι και να τα βρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΡΤ

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως είναι αποφασισμένη να περάσει το νομοσχέδιο και μάλιστα η ΕΡΤ με το νέο πλέον σχήμα να εκπέμψει ξανά μέχρι τις 29 Αυγούστου όπως δήλωσε στον Βήμα FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
Το νομοσχέδιο έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο για διαβούλευση, χωρίς οργανόγραμμα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο νέος δημόσιος φορέας θα απασχολεί 1000 με 1200 άτομα προσωπικό και πως ήδη έχει γίνει η επιλογή ατόμων εγνωσμένου κύρους για τη στελέχωσή του. Όσον αφορά στο υπάρχον προσωπικό, ο Σίμος Κεδίκογλου διευκρίνισε ότι θα απολυθεί όλο αλλά θα έχουν προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις όσοι πραγματικά έχουν αποδώσει έργο στην ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια.

Τόσο προς το εξωτερικό, τα άλλα δύο κόμματα της κυβέρνησης δηλαδή, όσο και ως προς το εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ το Μαξίμου έχει ένα σαφές μήνυμα να περάσει: 
Εάν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο τότε η χώρα πάει σε εκλογές.

Οι αρχηγοί αναμένεται να καθίσουν και πάλι γύρω απ' το ίδιο τραπέζι για να τα βρουν. Η ΕΡΤ θα είναι κλειστή, επί της ουσίας ο Α. Σαμαράς θα έχει επιβάλει ένα δεδικασμένο στους άλλους δύο. Από 'κει και πέρα το παλιό και γνώριμο για το ΠΑΣΟΚ νομοσχέδιο επί υπουργεία Μόσιαλου θα λειτουργήσει κατευναστικά, ενώ και το σχέδιο για άμεση απαναλειτουργία της ΕΡΤ εντός των επόμενων εβδομάδων θα ικανοποιήσει και το αίτημα της ΔΗΜΑΡ για ανοιχτή ΕΡΤ. Εάν αυτά θα επθιβεβαιωθούν μένει να φανεί στην επόμενη συνάντηση των τριών αρχηγών.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ εδώ!

zappit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου