Σελίδες

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ποδοσφαιρική ασέβεια στη Νορβηγία


Το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία. Και τα σύμβολά του ιερά. Γι’ αυτό ο αποκεφαλισμός στο άγαλμα του «θρύλου» της Λίλεστρομ, Τομ Λουντ αντιμετωπίζεται ως… αιτία «πολέμου» με τους οπαδούς της Βαλερένγκα.

Συνήθως δεν χρειάζεται σοβαρή αφορμή για «μανούρα» μεταξύ οπαδών. Η βεβήλωση συμβόλων όμως -έστω κι αν πρόκειται απλά για ποδοσφαιρικές ομάδες- είναι σοβαρή αφορμή. 

Και ως τέτοια αντιμετωπίζεται από τους φίλους της Λίλεστρομ ο αποκεφαλισμός του αγάλματος του «θρύλου» του συλλόγου, Τομ Λουντ, το οποίο βρίσκεται έξω από το στάδιο «Έρεσεν». 

Διότι, όσο κι αν δεν έχει αποδειχθεί, όσο κι αν δεν υπάρχει κάποιος μάρτυρας, οι φίλοι της ομάδας είναι σίγουροι πως το περιστατικό δεν ήταν τυχαίο. Αντίθετα, θεωρούν βέβαιο πως είναι έργο οπαδών της Βαλερένγκα ενόψει τους μεταξύ τους παιχνιδιού την Κυριακή. 

Όπως ανέφερε, λοιπόν, χωρίς δισταγμό ο επικεφαλής των οργανωμένων της Λίλεστρομ, Κένεθ Κβέμπεκ, «δεν χρειάζεται να είσαι ο Σέρλοκ Χολμς για να καταλάβεις ποιος το έκανε αυτό». 

Κι αφού το χαρακτήρισε «ένα ακόμα κρούσμα αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς των οπαδών της Βαλερένγκα», εξέφρασε… όσο πιο κόσμια γινόταν τα αισθήματά του γι’ αυτούς: 

«Ότι θα έπεφταν τόσο χαμηλά δεν το φανταζόμουν ποτέ. Γιορτάζουν τα 100α τους γενέθλια φέτος, αλλά είναι 100 χρόνια ντροπής». 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου