Σελίδες

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Μύθοι και πραγματικότητες για τον νέο κυρίαρχο των 8:00 μ.μ.


Μπορεί η απουσία του Νίκου Στραβελάκη από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA την Κυριακή να ήταν δικαιολογημένη και δηλωμένη στην διοίκηση, αυτό όμως δεν εμπόδισε να ξεκινήσει ένας νέος γύρος σεναρίων για το μέλλον του δελτίου. Μάλιστα, η αναπλήρωσή του από την Μαρία Σαράφογλου, τροφοδότησε ακόμη περισσότερο τα εν λόγω σενάρια και έδωσε νέα ώθηση στην κουβέντα που εκτυλίσσεται στο παρασκήνιο, για το αν η Όλγα Τρέμη θα συνεχίσει να βρίσκεται στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού από τον Σεπτέμβρη.

Πάντως η παρουσία της Μαρίας Σαράφογλου το βράδυ της Κυριακής στο δελτίο, αντί του Αντώνη Φουρλή που συνήθως αναπληρώνει τον Νίκο Στραβελάκη, ήταν εξαιρετικό «πάτημα» για να πουν αρκετοί ότι ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού, Χρήστος Παναγιωτόπουλος την «προπονεί» για τον Σεπτέμβρη… Αλλά και για να «επιβεβαιωθεί» – αυτό που ακούγεται όλο και πιο έντονα εσχάτως, περί του φόβου που έχει «φωλιάσει» στο μεγάλο κανάλι, μετά την ανακοίνωση του STAR, να αλλάξει πλεύση και να συνεργαστεί με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σημασία έχει ότι πριν και ανεξάρτητα από το πόσο ανησυχούν στο MEGA για τα τεκταινόμενα στο κανάλι της Κηφισιάς, αλλά και τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό των 8.00, να σημειωθεί ότι η Μαρία Σαράφογλου θέλει πολύ δουλειά ακόμη για να αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Επίσης, αρκετοί μέσα στο MEGA εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν η δημοσιογράφος μπορεί να ανταπεξέλθει – ακόμη και μετά από σκληρή «προπόνηση», σε έναν τέτοιο ρόλο, τονίζοντας τις εγγενείς αδυναμίες της… Περισσότερο από όλα αυτά όμως, το σημαντικότερο είναι – αποκωδικοποιώντας προσεχτικά τα στοιχεία του ρεπορτάζ, ότι η υπομονή δεν έβλαψε κανέναν, αφού οι εξελίξεις και οι ζυμώσεις είναι σε εξέλιξη.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο πολλά μπορεί να αλλάξουν, τόσο σε αυτά που σήμερα θεωρούνται δεδομένα για το STAR, όσο και σε αυτά που είναι σε εξέλιξη στο MEGA. Ιδιαίτερα η έκτακτη γενική συνέλευση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ και οι αλλαγές στο ΔΣ, καθώς επίσης και η ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που έχει ανακοινωθεί, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του καναλιού στο νέο τοπίο.

Άλλωστε το μόνο δεδομένο έως αυτή τη στιγμή, είναι η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας του Νίκου Χατζηνικολάου με το STAR για την προβολή της εβδομαδιαίας εκπομπής του στο enikos και η πρόθεσή του να σχολιάζει τις εξελίξεις, με την προϋπόθεση ότι το δελτίο ειδήσεων του STAR θα γίνει πολιτικό. Από κει και πέρα, τα πιθανότερα σενάρια – στην περίπτωση που το δελτίο ειδήσεων του STAR όντως αλλάξει, είναι να το παρουσιάζει η Μάρα Ζαχαρέα, ενώ του MEGA, να συνεχίσει για άλλη μια σεζόν η Όλγα Τρέμη!

Enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου