Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη σε αρκετές πόλεις της χώρας, καθώς διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της ΕΡΤ. 

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση έξω από τα τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Τρίπολης. Εκατοντάδες πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και σωματείων της Πελοποννήσου εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να σιγήσει η συχνότητα της ΕΡΑ Τρίπολης. 

Μεταξύ αυτών, είναι οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, Ενημέρωσης Ντίνα Νικολάκου, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ, δημοσιογράφοι, αυτοδιοικητικοί παράγοντες από την Πελοπόννησο και εκπρόσωποι πολιτιστικών και συνδικαλιστικών σωματείων. 

Συγκέντρωση πολιτών πραγματοποιήθηκε επίσης έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Καλαμάτας. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Τρίπολης ανακοίνωσαν στις 8 το βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Τρίπολης και καλούν όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Αρκαδίας να δώσουν δυναμικό παρών. 

Το αδιαχώρητο επικρατεί έξω από τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στην Πάτρα και στους χώρους του δασυλλίου, όπου εκατοντάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί προκειμένου να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με το patrastimes.gr. Οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί όλη τη νύχτα . 

Σύμφωνα με το lesvospost.com, πλήθος κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της ΈΡΑ Αιγαίου στη Μυτιλήνη που μαζί με τους εργαζόμενους εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή μόνο η ΕΡΑ Αιγαίου και του Ηρακλείου, συνεχίζουν να εκπέμπουν. 

Το πρόγραμμα της ΕΡΑ Αιγαίου συνεχίζεται, ενώ έχουν δημιουργηθεί ομάδες περιφρούρησης στο κτίριο της Μυτιλήνης. Επίσης ομάδες τεχνικών προσπαθούν να συντηρήσουν το σήμα στις εγκαταστάσεις του Ολύμπου. 

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα η ανακοίνωση για το λουκέτο στην ΕΡΤ, σύμφωνα με το corfupress.com. Δεκάδες φορείς και ακόμα περισσότερος κόσμος έσπευσαν για να δείξουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΑ Κέρκυρας αλλά και την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της χώρας μας. 

Σε ολονύχτια εξελίχθηκε η διαμαρτυρία έξω και από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στην παραλία του Βόλου, όπου, σύμφωνα με το e-volos.gr, βρέθηκαν εκατοντάδες εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, κινημάτων και συλλογικοτήτων, αφενός προς συμπαράσταση των εργαζομένων και αφετέρου για την υπεράσπιστη της δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. 

Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου