Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Ζήτησε έλεγχο ντόπινγκ ο Δ. Γιαννακόπουλος


Πλήρεις ελέγχους ντόπινγκ ζητά για λογαριασμό του Παναθηναϊκού στους τελικούς με τον Ολυμπιακό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με έγγραφό του προς τον ΕΣΚΑΝ, τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ, αλλά και τον Γ. Ιωαννίδη. 

Το’ πε και το’ κανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Σήμερα και μετά το χθεσινό δημοσίευμα που άφηνε υπόνοιες για χρήση απαγορευμένων ουσιών από παίκτες των «αιωνίων» εν όψει των τελικών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ο πρόεδρος της πράσινης ΚΑΕ ζήτησε με επιστολή του προς τον ΕΣΚΑΝ, τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ, αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, πλήρεις ελέγχους ντόπινγκ. 

«Αξιότιμοι κύριοι, 

Με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα που αφήνουν αιχμές για κυκλόφορία απαγορευμένων ουσιών στο χώρο της καλαθοσφαίρισης και προκειμένου να διαλυθεί το παραμικρό σύννεφο περί οποιασδήποτε σχέσης των φιναλίστ του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης, ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, με θέματα ντόπινγκ, η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αιτείται από τη διοργανώτρια Αρχή να διεξαχθούν πλήρεις έλεγχοι ντόπινγκ (ούρα, ούρα+ΕPO, αίμα) πριν και αμέσως μετά από κάθε τελικό αγώνα του Πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης στους αθλητές και των δύο ομάδων, όπως προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο (άρθρα 128α επ. Ν 2725/1999) και τις οικείες διατάξεις. 

Επιπλέον, αιτείται να γίνουν έλεγχοι ντόπινγκ στους ανωτέρω αθλητές και εκτός διοργανώσεως με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να δηλώνει ενταύθα διατεθειμένη να επιβαρυνθεί η ίδια τυχόν επιπλέον έξοδα, αν προκύψουν, για το σκοπό αυτό. 

Είναι επιτακτική ανάγκη να ανταποκριθείτε στα ανωτέρω αιτήματα ώστε να διασφαλιστεί το κύρος των αγώνων, η αξιοπιστία του αθλήματος και η ηθική ακεραιότητα των αθλητών αλλά και των διοικήσεων των ομάδων». 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου