Σελίδες

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Νέντβεντ ο κορυφαίος


Συγκινημένος από την ανάδειξή του σε κορυφαίο Τσέχο ποδοσφαιριστή της τελευταίας 20ετίας, δήλωσε πως είναι ο Πάβελ Νέντβεντ.

Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στη Ντούκλα Πράγας σε ηλικία 19 ετών. Μετά από μία χρονιά μετακόμισε στην συμπολίτισσά της Σπάρτα, όπου αγωνίστηκε από το 1992 μέχρι το 1996. Το καλοκαίρι του 1996 τον απέκτησε η Λάτσιο, με την οποία κατέκτησε το Σκουντέτο του 2000. Το 2001 πήρε μεταγραφή για τη Γιουβέντους, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2009, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Αν και έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από το τελευταίο του παιχνίδι, ο Πάβελ Νέντβεντ παραμένει στις καρδιές των φιλάθλων της Τσεχίας, οι οποίοι, μέσα από ψηφοφορία, τον ανέδειξαν κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χώρας τα τελευταία 20 χρόνια.
Ο Νέντβεντ μίλησε για την τιμή αυτή και έδειξε πολύ συγκινημένος. «Δίνω μεγάλη σημασία στην διάκριση αυτή και την τοποθετώ πολύ ψηλά στη συνείδησή μου. Για μένα έχει μεγάλη αξία να αναγνωρίζεται η προσφορά μου από τους απλούς φιλάθλους. Τους ευχαριστώ όλους που με προτίμησαν», είπε ο παλαίμαχος άσος.

Ο Νέντβεντ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, απέδειξε πως παραμένει μετριόφρων. «Δεν το περίμενα, αφού θεωρώ πως στην Τσεχία υπήρξαν καλύτεροι παίκτες από εμένα τα τελευταία 20 χρόνια. Αλλά ο κόσμος αποφάσισε διαφορετικά και του είμαι ευγνώμων», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί πως δεύτερος στη σχετική ψηφοφορία αναδείχτηκε ο Κάρελ Πομπόρσκι και τρίτος ο Πάβελ Χόρβατ. 


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου