Σελίδες

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

«Μπορεί να ξαναχτίσω τις πόρτες»!


Ακούγεται οξύμωρο ύστερα από όσα συνέβησαν στο Αγρίνιο την περασμένη Κυριακή (09/06) με τον τραυματισμό του Σταμάτη Καρρά αλλά είναι πραγματικότητα. Ο παράγοντας που δείχνει να έχει αντισταθεί περισσότερο από κάθε άλλον απέναντι στους οργανωμένους οπαδούς τα τελευταία χρόνια είναι ο Φώτης Κωστούλας του Παναιτωλικού.

Ο πρώτος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που… έχτισε τις πόρτες στην κερκίδα των φανατικών, με μοναδικό σκοπό να τους απομακρύνει μόνιμα από την ομάδα. Αυτός που υποστηρίζει τώρα με σιγουριά ότι δεν θα επιτρέψει ξανά την είσοδο στους τρεις που συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι για τον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου, έπειτα από ρίψη κροτίδας. Αυτός που ετοιμάζεται να δώσει δωρεάν τον Παναιτωλικό σε όποιον ενδιαφέρεται…

Συνελήφθη αυτός που έριξε την κροτίδα στον Καρρά
«Αν ήταν αυτός, θα το ξεκινούσε;»
Μπέος: «Χτες έκλαψα για τον Καρρά»
Λύπη για τον Καρρά, οργή για τους «θεωρούμενους» οπαδούς
Καρράς: «Είδα το χέρι μου και τρελάθηκα»!
Εσκασε κροτίδα στα χέρια του Καρρά!
«Θα περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει το αυτόφωρο -υπήρξε και τρίτη σύλληψη ενός ατόμου που μοίραζε κροτίδες στην κερκίδα- και θα τους κάνουμε μήνυση. Τα συγκεκριμένα άτομα δεν θέλουμε να ξαναμπούν στο γήπεδο, εφόσον αποδειχτεί ότι είναι υπεύθυνοι. Αν και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι” αυτό» δήλωσε στο SentraGoal ο πρόεδρος του Παναιτωλικού.

Ο 31χρονος που πέταξε την κροτίδα από την οποία τραυματίστηκε ο Καρράς συνελήφθη την Δευτέρα (10/06) μαζί με έναν 43χρονο που είχε μαζί του βεγγαλικά, ενώ στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον και ο 32χρονος που μοίραζε… υλικό στην εξέδρα των οργανωμένων.

«Εγινε έρευνα στα σπίτια τους και βρέθηκαν κροτίδες που κατασκεύαζαν οι ίδιοι» πρόσθεσε ο Φώτης Κωστούλας αναφερόμενος στους τρεις συλληφθέντες. Και συνέχισε: «Είμαι από τους πιο σκληρούς παράγοντες στο κομμάτι των οργανωμένων. Οταν καταλάβαμε ότι δεν είχαν όρεξη να βοηθήσουν την ομάδα, τριπλασιάσαμε την τιμή των εισιτηρίων. Από πέντε ευρώ έπρεπε να πληρώσουν 15 για να μπουν στο γήπεδο…»

Η κόντρα βέβαια ήταν μεγάλη. Υπήρξαν πολύ έντονες αντιδράσεις και απειλές προς τον ίδιο στο ξεκίνημα της περιόδου. «Μας είπαν ότι αν δεν κατεβάσουμε τις τιμές, θα μπουν στο γήπεδο με το έτσι θέλω. Και αυτό συνέβη στο πρώτο μας εντός έδρας παιχνίδι φέτος. Εκαναν ντου και μπήκαν…»

Εκλεισε την κερκίδα των φανατικών

Η απάντηση του Κωστούλα ήταν να «ξηλώσει» την κερκίδα των φανατικών και να χτίσει τις πόρτες. «Δεν ξαναμπαίνετε, αν δεν αλλάξετε συμπεριφορά. Και επειδή ήταν λιγοστοί αυτοί που δημιουργούσαν ταραχές, ζήτησα από τους υπόλοιπους να τους απομονώσουν» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Υστερα από πολύ καιρό το υγιές κομμάτι των οπαδών τον έπεισε ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος. «Μας είπαν ότι έφυγαν αυτοί που κάνουν τα επεισόδια. Πρόκειται άλλωστε για άτομα που δεν έχουν την παραμικρή ευαισθησία με την ομάδα. Ηταν αναρχικοί, μια ομάδα 10-15 ατόμων από τα οποία ξεκινούσε πάντοτε το κακό. Οι ίδιοι μετείχαν σε κάθε είδους επεισόδια στην πόλη, που δεν είχαν να κάνουν με τον Παναιτωλικό. Πηγαίνουν μόνιμα για φασαρίες όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος» σημείωσε ο πρόεδρος της ομάδας του Αγρινίου.

Με τον τραυματισμό του Καρρά η σκέψη να κλείσει η νέα εξέδρα που φιλοξενεί τους φανατικούς, οι οποίοι κάθονται πλέον στο κέντρο του γηπέδου, επανήλθε. «Θα το δούμε αν θα χτίσουμε ξανά τις πόρτες. Αν χρειαστεί, θα το κάνουμε» υποστήριξε ο Κωστούλας, που φαίνεται αρκετά κουρασμένος και έτοιμος να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο.

«Δίνω δωρεάν την ομάδα…»

Η απογοήτευσή του άλλωστε δεν προέρχεται μόνο από την κόντρα με τους οργανωμένους. «Οταν ξεκίνησα, νόμιζα ότι έχω τη δύναμη να αλλάξω πολλά. Τώρα πλέον δεν με εμπνέει. Η κρίση του ποδοσφαίρου προηγείται της κρίσης που βιώνει εδώ και κάποια χρόνια η χώρα. Και γίνεται μεγαλύτερη όσο περνάει ο καιρός. Είναι και ηθική κρίση…»

Γι” αυτό δηλώνει έτοιμος να δώσει δωρεάν την ΠΑΕ, ακόμη και αν η ομάδα ανέβει στη Σούπερ Λίγκα, σε όποιον ενδιαφέρεται σοβαρά. «Είμαι έτοιμος να παραχωρήσω την ομάδα και δεν θέλω ούτε ένα ευρώ. Αμα δείτε κάποιον να ενδιαφέρεται, πείτε μου… Δεν υπάρχουν χρέη. Οποιος αγαπάει τον Παναιτωλικό και θέλει να αναλάβει την ευθύνη, ας έρθει.

Συνήθως, βέβαια, όσοι είναι απέξω κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς. Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη. Σκέφτομαι πάντως ότι στο τέλος κάτι θα γίνει» κατέληξε ο Φώτης Κωστούλας, που έχει βγει στη σύνταξη εδώ και μια δεκαετία και, όπως ισχυρίζεται, το μόνο που θέλει πλέον είναι να αράξει και να απολαύσει την υπόλοιπη ζωή του.

Του ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ

sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου