Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Η παρουσίαση του Ματσάρι


Ο Βάλτερ Ματσάρι παρουσιάστηκε από την Ίντερ και τόνισε ότι στόχος του είναι να δουλέψει στην προπόνηση και στην αυτοπεποίθηση και να κάνει την ομάδα ξανά ελκυστική. 

Ο 51χρονος τεχνικός αναλαμβάνει να αφήσει στο παρελθόν τις κακές ημέρες των Νερατζούρι και να τους επαναφέρει στην κορυφή του Καμπιονάτο. Κατά την παρουσίασή του, μίλησε για τις προθέσεις του, αλλά δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους μεταγραφικούς στόχους.

«Είναι αναγκαίο η Ίντερ να γίνει ξανά ανταγωνιστική, να μάχεται και να συναγωνίζεται. Δεν ξέρω μυστικά. Σε 12 χρόνια προπονητικής, βασίζω τα πράγματα στο σεβασμό για τους κανόνες και τον αμοιβαίο σεβασμό. Η επιτυχία πραγματώνεται μέσω της προσοχής στη λεπτομέρεια, τη σκληρή δουλειά και τις θυσίες. Θέλω να δώσω στην ομάδα μου μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Στο σημερινό ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι απόλυτα προετοιμασμένος σωματικά και ψυχολογικά. Για μένα, η προπόνηση είναι ιερή. Νομίζω ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και στην αυτοπεποίθησή μας, βλέποντας τον τρόπο που τελείωσε η προηγούμενη χρονιά», είπε αρχικά ο Ματσάρι.

Στη συνέχεια μίλησε για την αποφασή του να φύγει από τη Νάπολι: «Η Ίντερ πρέπει να τα πάει καλύτερα από πέρυσι, επειδή η ομάδα θα είναι καλύτερη. Όλοι ξέρετε ότι αποφάσισε να φύγω από τη Νάπολι στο ξεκίνημα της προηγούμενης χρονιάς, όταν απέρριψα το νέο συμβόλαιο.  Θα μπορούσα να μείνει χωρίς ομάδα αν δεν είχα ενδιαφέρουσα πρόταση. Είχα άλλα οφέλη, αλλά δεν θα πω από ποιον. Ο πρόεδρος Μάσιμο Μοράτι ήθελε να με συναντήσει και μου άρεσαν τα πάντα. Ένιωσα έτοιμος για να ξεκινήσω αυτό το ταξίδι με την Ίντερ. Πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια στη Νάπολι, αλλά όλα κάποτε τελειώνουν».

Σχετικά με τις μεταγραφές και τους νεαρούς παίκτες δήλωσε: «Δεν θα συζητήσω μεταγραφικά θέματα στα Μέσα. Θα το κάνω με το σύλλογο. Καθίσαμε μέχρι τα μεσάνυχτα την προηγούμενη μέρα, μιλώντας για παίκτες. Θέλω 22 παίκτες στην προετοιμασία. Θέλω δύο αίκτες για κάθε ρόλο, μαζί με λίγους νέους. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς που θα είναι στην προετοιμασία θα μείνουν στην Ίντερ. Η περσινή Ίντερ ήταν καλύτερη από ότι δείχνουν τα αποτελέσματα. Τώρα πρέπει να τους αξιολογήσω όλους. Το να παίζεις με πολλούς νεαρούς και να τερματίσεις ψηλά στη βαθμολογία είναι δύο πράγματα που συνήθως δεν πάνε μαζί. Μου αρέσουν οι νεαροί, αλλά χρειάζεσαι τη σωστή αναλογία.

Για τον τρόπο που θα αγωνίζεται η ομάδα υποστήριξε: «Δεν θα πω ότι πάντα θα παίζουμε με τρεις στην άμυνα, θα παίξουμε και με τέσσερις κάποιες φορές. Το σημαντικό είναι ότι δοκιμάζουμε συγκεκριμένες καταστάσεις στην προπόνηση». Όσον αφορά τις σχέσεις με τον Κασάνο, διαβεβαίωσε ότι έχει εξαιρετική σχέση με όλους τους ποδοσφαιριστές του.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου