Σελίδες

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Να μην κλείσει η ΕΡΤ ζητά ο Τσίπρας από τον Παπούλια


Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ώστε να μην περάσει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ.  

Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Παπούλια και τον κάλεσε να αξιοποιήσει τις αρμοδιότητες που έχει και να αναπέμψει την πράξη. Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβε κάποια απάντηση, όπως αναφέρουν πληροφορίες, καθώς οι δύο άνδρε συμφώνησαν να συναντηθούν στο προεδρικό μέγαρο το μεσημέρι της Τετάρτης. Νωρίτερα, πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως όχι μόνο ενάντια τους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά και ενάντια στο σύνολο των Ελλήνων που πληρώνει την ΕΡΤ για να έχει πλουραλιστική ενημέρωση, χαρακτήρισε το «λουκέτο» στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό και ότι φιμώνει τη φωνή της χώρας σε όλο τον κόσμο που είναι η ΕΡΤ.

«Κάποτε είχαμε βασιλικά διατάγματα σήμερα έχουμε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Η σημερινή είναι η 19η στη σειρά στον ένα χρόνο της διακυβέρνησης Σαμαρά» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από το ραδιομέγαρο όπου βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η κυβέρνηση φιμώνει την ΕΡΤ για δύο λόγους: πρώτον γιατί η τρόικα απαιτεί ανθρωποθυσίες χιλιάδων εργαζομένων και δεύτερον γιατί θέλουν να τη μετατρέψουν σε νέα ΥΕΝΕΔ όπως στα χρόνια της δικτατορίας. Απηύθυνε, επίσης, κάλεσμα στους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους να διαχωρίσουν τη θέση τους σε αυτή την αντιδημοκρατική απόφαση αλλιώς, όπως είπε, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για την απόφαση αυτή. Κάλεσε, ακόμα, τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω αυτή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να φέρει το θέμα στη Βουλή.

Προειδοποίησε, δε, την κυβέρνηση να μην τολμήσει να διακόψει το σήμα εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης χωρίς απόφαση της Βουλής και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

«Αν το πράξουν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη» συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Λουκέτο πρέπει να μπει στην κυβέρνηση και την τρόικα του μνημονίου. Θεωρούμε ότι έχουμε μια μείζονα επίθεση στη δημοκρατία».

Σε ερώτηση,τέλος, για τον αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «σκεφτόμαστε όλα τα ενδεχόμενα» προσθέτοντας ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται στη διάθεση του λαού για να συντονίσει τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

ΔΗΜΑΡ: Δεν θα ψηφίσουμε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Την απόφασή της να μην ψηφίσει «οποτεδήποτε έρθει στη Βουλή» την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προβλέπει την κατάργηση οργανισμών ανακοίνωσε η Δημοκρατική Αριστερά. Σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Φώτη Κουβέλη επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή του με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Οι υπουργοί που υπέδειξε  η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη βουλή» καταλήγει η ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου