Σελίδες

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ: Κλείνει η ΕΡΤ! [UPD: Η Αντίδραση της EBU]


Η διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμος Κεδίκογλου. Όπως αναφέρθηκε, στη θέση της θα δημιουργηθεί σύγχρονος δημόσιος οργανισμός ραδιοτηλεόρασης, ενώ το προσωπικό θα αποζημιωθεί κανονικά. Ο νέος οργανισμός που θα δημιουργηθεί, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό που θα προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια και με βάση νέο σύγχρονο οργανόγραμμα. Μέχρι τη λειτουργία του αυτού νέου οργανισμού οι πολίτες δεν θα πληρώνουν τέλος για την ΕΡΤ.

«Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ. Και στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος – αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος – Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κος Κεδίκογλου.

Ο OGAE Greece εκφράζει τη λύπη του για τις εξελίξεις, όμως επιφυλάσσεται μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα γεγονότα. Ίσως η Κυβέρνηση επιτύχει την εξυγίανση που θέλει για την ΕΡΤ, σε κάθε περίπτωση όμως η ξαφνική αυτή απόφαση που ακολουθείται από χιλιάδες απολύσεις είναι δυσάρεστη.

Πολλοί επισκέπτες του ogaegreece.com και φίλοι του OGAE Greece επικοινώνησαν μαζί μας ρωτώντας για το πόσο αυτές οι εξελίξεις επηρεάζουν τη συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision. Σίγουρα αυτό το θέμα δεν είναι ύψιστης σημασίας για την Κυβέρνηση, όμως είναι κατανοητή η αγωνία των Ελλήνων (και όχι μόνο) φίλων του θεσμού. Ο OGAE Greece θα περιμένει να δει πως θα διαμορφωθεί ο νέος αυτός οργανισμός που θα τεθεί σε λειτουργία σε τρεις μήνες, παρακολουθώντας φυσικά όσο γίνεται από κοντά τις εξελίξεις για τις οποίες θα ενημερώνει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του.

Ομάδα Ogaegreece.com
OGAE Greece

[UPD: Η Αντίδραση της EBU]
Σε συνέχεια των σημερινών εξελίξεων όσον αφορά στο κλείσιμο της ΕΡΤ, η EBU έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας του να αλλάξει αυτή του την απόφαση. Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αυτή, η EBU αναγνωρίζει την ανάγκη μείωσης των εξόδων στην Ελλάδα, τονίζει όμως τη σημασία της παρουσίας της Δημόσιας Τηλεόρασης σε μια χώρα που περνάει δυσκολίες και κλείνει λέγοντας πως είναι μπορεί να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία της ώστε να συνεχίσει η ΕΡΤ ως ένας πραγματικός δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της EBU εδώ (στα Αγγλικά)

ogaegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου