Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Tι θα γίνει με τη μετάδοση του τελικού!


Στον αέρα είναι η μετάδοση του 3ου τελικού του πρωταθλήματος μπάσκετ, μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ. Το gazzetta.gr αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο!

Το σήμα της ΕΡΤ έπεσε και πλέον και επίσημα δεν υπάρχει μετάδοση του 3ου τελικού από το κρατικό κανάλι. Οπως μεταβιβάστηκε όλη η περιουσία της ΕΡΤ στο Υπουργείο Οικονομικών, έτσι πέρασε στην αρμοδιότητα του και το θέμα της τηλεοπτικής μετάδοσης του τρίτου τελικού Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

Οπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr, κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησαν επαφές το βράδυ της Τρίτης με όλα τα ιδιωτικά κανάλια προκειμένου να μεταδώσει κάποιο από αυτά τον αγώνα, που περιμένουν με αγωνία οι οπαδοί και των δύο ομάδων. Επικοινωνία υπήρχε με όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας και βολιδοσκοπήθηκε το ενδιαφέρον τους για ενδεχόμενη μετάδοση του αγώνα. Αντιθέτως με ότι πίστευαν αρκετοί, δεν υπήρχε καμία επαφή με συνδρομητικά κανάλια, καθώς στο συμβόλαιο για τα δικαιώματα της Α1 του μπάσκετ που ανήκουν σε διαφημιστική εταιρεία,  υπάρχει ο απαράβατος όρος για μετάδοση των τελικών από ανοιχτό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας. Ετσι NOVA και ΟΤΕ βγαίνουν - τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας - εκτός μάχης για την διεκδίκηση του τελικού.

Απομένουν πλέον τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια, από τα οποία ζητήθηκε από το γραφείο του Στουρνάρα, να καταθέσουν προσφορές για τη μετάδοση του μεγάλου αγώνα, μέχρι το πρωϊ της Τετάρτης. Ωστόσο είναι εξαιρετικά αμφίβολο να υπάρχουν προσφορές καθώς το διάστημα είναι πολύ μικρό ακόμα και για τους ιδιωτικούς σταθμούς, προκειμένου να οργανώσουν την τηλεοπτική παραγωγή για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, ενώ δεν προλαβαίνουν να συγκεντρώσουν και διαφημίσεις προκειμένου να βρουν χρήματα για να πληρώσουν τη μετάδοση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το MEGA δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση, ενώ μεγάλος προβληματισμός υπήρχε και στον Ant1 και οι φωνές υπέρ της μη μετάδοσης στον συγκεκριμένο σταθμό, ήταν περισσότερες από αυτές που τάχθηκαν υπέρ της μετάδοσης. Στα τπόλοιπα κανάλια (ΣΚΑΙ, ALPHA)  δεν υπήρχαν αντιδράσεις λόγω του προχωρημένου της ώρας και αναμένονται αποφάσεις νωρίς το πρωϊ της Τετάρτης

Ετσι η μετάδοση του τρίτου τελικού είναι στον αέρα και δεν αποκλείεται, εάν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, να μην μεταδοθεί το παιχνίδι των «αιωνίων»! Πλέον μετά από αυτές τις εξελίξεις στον αέρα είναι και η τέλεση του αγώνα, καθώς στο συμβόλαιο της διαφημιστικής εταιρείας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του μπάσκετ, υπαγορεύεται ρητά η τηλεοπτική μετάδοση, διαφορετικά έχει το δικαίωμα να απαιτήσει να μην γίνει ο αγώνας, επειδή χωρίς τηλεοπτική μετάδοση θα έχει μεγάλη ζημιά από τις χαμένες διαφημίσεις... 

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου