Σελίδες

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Η Σοσιεδάδ στα αστέρια! (vids)


Οι Βάσκοι έριξαν την Λα Κορούνια (0-1) και βρέθηκαν στο Champions League. Επεσαν Σαραγόσα, Μαγιόρκα.

Εκπληκτική τελευταία αγωνιστική στην Primera Division με τους Βάσκους να πετυχαίνουν τελικά το «θαύμα» της εξόδου στην κορυφαία διοργάνωση επικρατώντας 0-1 στο «Ριαθόρ» της Ντεπορτίβο, στέλνοντάς την στην Segunda. Η ομάδα του Φιλίπ Μοντανιέ ήθελε νίκη και γκέλα της Βαλένθια στην Σεβίλλη και αυτό έγινε, παρότι αυτή του Ερνέστο Βαλβέρδε προηγήθηκε. Οι Νυχτερίδες χρειάζονταν τρεις βαθμούς και τίποτα δεν θα τους ένοιαζε, όμως παρότι βρέθηκαν για... μερικά λεπτά στα αστέρια, ο ρέφερι με τραγικές αποφάσεις έκρινε σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση, όπως έκανε και ο Αλβαρο Νεγρέδο που σκόραρε 4 φορές στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» για το τελικό 4-3. Την ίδια στιγμή, στο Σαν Σεμπαστιάν ζουν τεράστιες στιγμές καθώς μεγάλο κομμάτι της ομάδας που έπαιξε στην δεύτερη κατηγορία, τρία χρόνια μετά εξασφάλισε την έξοδο στο Champions League.

περισσότερα σε λίγο...

Καρέ Νεγρέδο και σφαγή Βαλβέρδε
Στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» έγιναν απίθανα πράγματα, με σημαντικότερα τα τέσσερα γκολ του Νεγρέδο, αλλά και τα καθοριστικά διαιτητικά σφάλματα εις βάρος της Βαλένθια που καθόρισαν σε τεράστιο βαθμό την επικράτηση των Σεβιγιάνων (4-3). Μόλις στο 12', με εκπληκτικό γκολ ο Μπανέγα έβαλε την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε μπροστά στο σκορ και την έστελνε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, μέχρι το ημίχρονο ο διαιτητής έφερε τα πάνω κάτω με δύο απίστευτα σφυρίγματα. Στο 40' βέβαια ο Νεγρέδο είχε ισοφαρίσει με τρομερό ψαλιδάκι και είχε ξεκινήσει το φανταστικό βράδυ του. Στο 42' ανακαλύφτηκε πέναλτι που δεν θα έδινε ούτε ο πρόεδρος της Σείλλης, Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο, με τον Νεγρέδο να ευστοχεί από τα 11 βήματα.

Στο 45' υπήρξε ακόμα μία ανακάλυψη αποβολής στον Ζόνας για δήθεν αγκωνιά που δεν έγινε ποτέ. Και όμως ακόμα και με 10 παίκτες, ο Σολδάδο έφερε το παιχνίδι στα ίσια, αλλά η χαρά των Νυχτερίδων δεν κράτησε ούτε ένα λεπτό. Αυτή τη φορά τα εγκλήματα τα έκανε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Γκουαΐτα που έκανε τραγικές εξόδους στα δύο γκολ του Νεγρέδο που ακολούθησαν (57', 61') και ειδικά στο πρώτο εξ αυτών. Ο Σολδάδο μείωσε στο 88', αλλά αυτό δεν θα άλλαζε κάτι. Κάπως έτσι η Βαλένθια θα βρεθεί στο Europa League, όπου πλέον έχει πιθανότητες για αυτό και η Σεβίλλη. Στο τέλος της αναμέτρησης υπήρξε αποθέωση του Αντρές Παλόπ που αποχωρεί από την ενεργό δράση.

EUROPA LEAGUE    
Οσον αφορά τις θέσεις για το Europa League, ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί παρά το τέλος του πρωταθλήματος. Η παρουσία των Ατλέτικο, Ρεάλ (που θα αγωνιστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ) στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι, έδωσε ακόμα ένα εισιτήριο για την Ευρώπη μέσω βαθμολογίας. Αυτό σημαίνει πως η μία ομάδα θα είναι σίγουρα η Βαλένθια. Εδώ υπάρχουν όμως δύο εκκρεμότητες που μέχρι να ξεκαθαρίσουν, μπορεί να φέρουν στην Ευρώπη ακόμα και την 9η της κατάταξης Σεβίλλη. Η 6η Μάλαγα είναι τιμωρημένη από την UEFA, ενώ η 8η Βαγιεκάνο δεν έχει πάρει αδειοδότηση από την Ισπανική Ομοσπονδία. Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά τη βαθμολογία και μόνο, για Ευρώπη πετούν οι Βαλένθια, Μάλαγα, Μπέτις. Εάν πάλι η Μάλαγα παραμείνει τιμωρημένη, τότε βγαίνει και η Βαγιεκάνο. Εάν δεν πάρει άδεια ούτε αυτή, τότε το τρίτο εισιτήριο θα πάρει η Σεβίλλη.

Σώθηκε η Θέλτα
Μέχρι την τελευταία αγωνιστική δεν είχε υποβιβαστεί καμία ομάδα. Η Λα Κορούνια βρισκόταν πάνω από την γραμμή και ακολουθούσαν Θέλτα, Σαραγόσα, Μαγιόρκα. Τελικά εκείνη που πανηγύρισε ήταν η Θέλτα. Η ήττα της Ντέπορ στο «Ριαθόρ» βοήθησε τη «συμπατριώτησα» της από τη Γαλικία να παραμείνει. Κόντρα στην Εσπανιόλ η Θέλτα άνοιξε από νωρίς το σκορ και περίμενε στο... ακουστικό της για τα ευχάριστα. Στο 15' ο κορυφαίος της, Ιάγο έκανε υπέροχη ενέργεια και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ινσα. Αυτό ήταν αρκετό για να κερδιθεί η κατηγορία. Με ηττημένη τη Λα Κορούνια, η Θέλτα δεν είχε να ανησυχεί για της Μαγιόρκα και  Σαραγόσα. Η πρώτη μπορεί να νίκησε 4-2 τη Βαγιαδολίδ, αλλά δεν προλάβαινε, ενώ η Σαραγόσα διαλύθηκε εντός από την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-3). Κατά συνέπεια η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ όχι μόνο υποβιβάστηκε, αλλά τερμάτισε τελευταία και καταϊδρωμένη, ενώ μάλιστα μέχρι τον Δεκέμβρη κοίταζε προς Ευρώπη μεριά.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου