Σελίδες

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

EUROVISION 2014: Κοπεγχάγη, Χέρνινγκ, Άαλμποργκ και Φρεντερίτσια υποψήφιες!


Η Δανία πανηγυρίζει ακόμη την τρίτη της νίκη στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision αλλά οι ετοιμασίες για την επόμενη διοργάνωση έχουν ήδη ξεκινήσει. Η κρατική τηλεόραση DR ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί ανοικτή επιλογή για την πόλη που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό στις 13, 15 και 17 Μαίου 2014.

Μέχρι σήμερα υποψηφιότητα ανακοίνωσαν η πρωτεύουσα Κοπεγχάγη, που έχει ήδη φιλοξενήσει τη Eurovision το 1964 και το 2001, η πόλη Χέρνινγκ (Herning), το Άαλμποργκ (Aalborg) και η πόλη Φρεδερίτσια (Fredericia).

Η Κοπεγχάγη θεωρείται το μεγάλο φαβορί καθώς διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο και έχει όλες τις υποδομές για να φιλοξενήσει τις αποστολές, τους δημοσιογράφους και τους fans που θα ταξιδέψουν στη Δανία. Πιθανά στάδια για την διοργάνωση είναι το ανοικτό Parken Stadium, όπου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός το 2001, η Forum Arena, η οποία φιλοξένησε την διοργάνωση για τα 50χρονα της Eurovision και η Ballerup Arena, στην οποία πραγματοποιήθηκε ο εθνικός τελικός της Δανίας το 2011.

Η μικρή πόλη Χέρνινγκ των 50.000 περίπου κατοίκων φιλοξένησε φέτος τον εθνικό τελικό στην Jysken Boxen Arena, στην οποία θα πραγματοποιηθεί και η Eurovision εφόσον πάρει το χρίσμα η πόλη.

Το Άαλμποργκ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα την υποψηφιότητά του αλλά οι υπεύθυνοι του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου της πόλης έχουν ζητήσει από την κρατική τηλεόραση της χώρας ενημέρωση για τις απαιτήσεις που έχει η διοργάνωση του διαγωνισμού ώστε να κρίνουν αν είναι σε θέση να αναλάβουν το έργο. Σε περίπτωση που επιλεγεί το Άαλμποργκ πιθανότερος χώρος διεξαγωγής της Eurovision είναι το Gigantium stadium που φιλοξένησε τον εθνικό τελικό το 2012.

Ο Δήμαρχος της πόλης Fredericia ανακοίνωσε ότι αν και δεν γνωρίζουν ακριβώς τις απαιτήσεις του διαγωνισμού αποφάσισαν να θέσουν υποψηφιότητα για την διοργάνωσή του.  Το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο της περιοχής  MesseC είναι χωρητικότητας 8.000 θέσεων ενώ η πόλη έρχεται δεύτερη στον αριθμό ξενοδοχείων στη Δανία.

Οι υπεύθυνοι της τηλεόρασηςτης Δανίας ανακοίνωσαν ότι Executive Producer της επερχόμενης διοργάνωσης θα είναι η 47χρονη τηλεοπτική παραγωγός Pernille Gaardbo, η οποία εργάζεται στο DR εδώ και 17 χρόνια, ενώ τα τελευταία 12 χρόνια είναι επικεφαλής του μεγαλύτερου τμήματος παραγωγής Medieservice με προσωπικό 220 άτομα. Το συγκεκριμένο τμήμα είναι υπεύθυνο για την τεχνική οργάνωση των μεγαλύτερων shows της δανέζικης τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων ο εθνικός τελικός Dansk Melodi Grand Prix και το X-Factor.


Η Γενική Διευθύντρια του DR Maria Rørbye Rønn δήλωσε ότι με την επιλογή της Penille Gaardbo έχουμε ένα πρόσωπο με όλες τις αρχηγικές και οργανωτικές ικανότητες, που είναι απαραίτητες για την διοργάνωση ενός project τέτοιου μεγέθους, και συνάμα την τεχνική οξυδέρκεια που απαιτεί ένα τόσο μεγάλο τηλεοπτικό προϊόν.

Για την Pernille Gaardbo η ανάληψη αυτής της ευθύνης αποτελεί την πραγματοποίηση του απόλυτου ονείρου, ειδικά για έναν επαγγελματία με την συγκεκριμένη καριέρα. Θεωρεί πως το κανάλι είναι πιο έτοιμο από ποτέ να αναλάβει το βάρος της διοργάνωσης καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν εργαστεί συστηματικά για να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες παραγωγής.

Σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση θα παίξουν ο Επικεφαλής του Τμήματος Ψυχαγωγίας του DR Jan Lagermand Lundme, αρμόδιος για το περιεχόμενο των shows, και ο Επικεφαλής του Τμήματος Event του DR Søren Therkelsen, αρμόδιος για ότι σχετίζεται με partnership relations.


ogaegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου