Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Γι' αυτό παίρνει τα 20 εκατ. ευρώ!


Το gazzetta.gr έψαξε και έμαθε τι ακριβώς ισχύει και γιατί η ΑΕΚ παίρνει τα 20 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια Αττικής για το γήπεδο.

Από τη στιγμή που ο Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε ότι η περιφέρεια Αττικής δίνει στην ΑΕΚ 20 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει αρχίσει ένα απίστευτο όργιο λαϊκισμού από ανθρώπους που -κακά τα ψέματα- το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην παίρνει ένας αντίπαλος λεφτά για γήπεδο. Ούτε οι φτωχοί τους νοιάζουν, ούτε η κρίση, ούτε τίποτα...
Το gazzetta.gr, για να μπει επιτέλους ένα τέλος σε όλα όσα λένε όλοι, απευθύνθηκε στην περιφέρεια Αττικής και έμαθε τι ακριβώς ισχύει με αυτά τα 20 εκατ. ευρώ. Για να τελειώνουν, κάπου εδώ, τα όσα λένε αυτοί που αν έπαιρνε τα λεφτά η ομάδα τους δε θα ενδιαφέρονταν για κανέναν άπορο και κανέναν άνεργο. Οπως δε διαμαρτυρήθηκαν ποτέ στο παρελθόν όταν γήπεδα, ανοιχτά ή κλειστά, παραδόθηκαν από το κράτος σε ομάδες με το κλειδί στο χέρι...
Αυτό που ξεκαθαρίζουν από την περιφέρεια Αττικής είναι ότι η περιφέρεια δεν επιδοτεί ΠΑΕ, ούτε ερασιτεχνικά σωματεία αλλά ούτε και επιχειρηματίες.
Τα αναπτυξιακά έργα που χρηματοδοτεί από τους πόρους της και όχι από το ΕΣΠΑ είναι έργα που έχουν, όπως έχει πει πολλές φορές ο Σγουρός τα εξής προαπαιτούμενα:
Α) Μελέτη από τους δήμους.
Β) Ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς χώρων.
Επομένως, η περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει -δίνοντας 20 εκατ. ευρώ για ένα έργο που θα κοστίσει συνολικά 70- ένα έργο πνοής για το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, αλλά και για τους γύρω δήμους (Ν.Ιωνια, Πεύκη-Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση , Ν. Ηράκλειο) . Αυτά τα έργα υπερτοπικού χαρακτήρα, που ενισχύουν υπάρχουσες κοινωνικές δομές είναι οι βασικές προτεραιότητες της περιφέρειας και από το νόμο ίδρυσης της (3852/2010 «Καλλικράτης»).
Η περιφέρεια Αττικής -αλλά για αυτά τα έργα δε διαμαρτυρήθηκε ποτέ κανείς- έχει χρηματοδοτήσει το κλειστό του δήμου Παλαιού Φαλήρου, την ανάπλαση του γηπέδου του δήμου Καλλιθέας, δυο γήπεδα του δήμου Αθηναίων (Ρουφ και Αλεπότρυπα) με καινούργιο χλοοτάπητα, το γήπεδο του Μοσχάτου με καινούργιο χλοοτάπητα και ετοιμάζεται να χρηματοδοτήσει την ανάπλαση του γηπέδου του Αχαρναϊκού, μετά από σχετικό αίτημα του δήμου Αχαρνών.
Πέραν αυτών, η περιφέρεια Αττικής ενέκρινε και την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της διπλής ανάπλασης του Βοτανικού σε πείσμα των... κορμοράνων, όταν αυτή ήρθε στο περιφερειακό συμβούλιο.
Επίσης, όπως ξεκαθαρίζουν από την περιφέρεια Αττικής, έχουν προβλεφθεί και υπάρχουν χρήματα και για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού ή για το κλειστό του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, εφόσον βρεθεί ο άνθρωπος που θα εγγυάται -όπως γίνεται με την περίπτωση του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ- ότι τα έργα θα γίνουν κανονικά!
Ολα αυτά δείχνουν ότι η λογική του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού είναι προς την κατασκευή έργων εξωστρεφούς χαρακτήρα ώστε αυτά να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες και σίγουρα όλα τα παραπάνω δεν είναι... δώρα στον Δημήτρη Μελισσανιδη, όπως θέλουν κάποιοι να το παρουσιάζουν.
Το έργο που θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, συμπεριλαμβανόμενου και του μουσείου αλλά και του πεζόδρoμου στα πρότυπα της ανάπλασης της πανεπιστήμιου, είναι έργα που δίνουν θέσεις εργασίας και έχουν ανταποδοτικά οφέλη στους δήμους που τα διαχειρίζονται.
Τέλος, επίσης δε θα πρέπει να το... ξεχνάει κανείς αυτό, τα χρήματα που έχει αποθεματικό η περιφέρεια χρησιμοποιούνται μόνο σε έργα, γι' αυτό άλλωστε όσες φορές προσπάθησε να δώσει χρήματα για άλλες δράσεις (π.χ. αποκατάσταση πληγέντων από τις καταστροφές στο δήμο της Αθήνας) χρειαζόταν νομοθετική ρύθμιση από το κράτος, η οποία συνήθως δε γίνεται...
Ολα τα παραπάνω μπορεί ο καθένας να τα επιβεβαιώσει αν απευθυνθεί στην περιφέρεια Αττικής!
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου