Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Μέγα σοκ με Φέντερερ!


To φετινό Γουίμπλεντον έχει ξεπεράσει κάθε... τρελή φαντασία! Μετά τον Ράφα Ναδάλ και τη Μαρία Σαράποβα σπίτι του πήγε και ο Ρότζερ Φέντερερ!

Ο Σέργκι Στακόφσκι, Νο.116 στον κόσμο, έκανε το ματς της ζωής του και σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του τένις. Ο 27χρονος τενίστας επικράτησε με 6-7(5), 7-6(5), 7-5, 7-6(5) του βασιλιά και πήρε τεράστια και απίστευτη πρόκριση στον τρίτο γύρο του βρετανικού Grand Slam! Έβαλε έτσι τέλος στο άφταστο σερί των 36 συνεχόμενων συμμετοχών του Φέντερερ σε προημιτελικά major τουρνουά.

Με ένα... παλαιομοδίτικο και πολύ όμορφο τένις ο Στακόφσκι πραγματικά παγίδευσε τον αντίπαλό του, που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να τον αντιμετωπίσει. Δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι του Ρότζερ, ωστόσο μεγαλύτερο ρόλο στο αποτέλεσμα έπαιξε το εκπληκτικό παιχνίδι του Ουκρανού! Βασιζόμενος στο serve and volley κέρδισε πολλούς πόντους στο φιλέ (61/96) και κάθε προσπάθεια του Φέντερερ για μπρέικ έπεφτε στο κενό. Αποτέλεσμα ήταν τα τρία σετ να κριθούν σε τάι μπρέικ, όπου ο Στακόφσκι έδειξε αξιοσημείωτη ψυχραιμία και κατάφερε να κυριαρχήσει στα δύο!

Από την αρχή του αγώνα ο Στακόφσκι αιφνιδίασε Φέντερερ και θεατές με τη σθεναρή αντίστασή του! Το... old school tennis ήταν πολύ αποτελεσματικό και ο 32χρονος Ελβετός χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να λύσει τον... γόρδιο δεσμό. Ενώ, λοιπόν, όλοι περίμεναν ότι το νερό είχε μπει ατο αυλάκι για τον Ρότζερ, ο Ουκρανός συνέχισε το... βιολί του και έστειλε και το δεύτερο σετ στη ρώσικη ρουλέτα. Έγινε, λοιπόν, το 1-1 και ο Στακόφσκι μπήκε με ανεβασμένη ψυχολογία και στο τρίτο σετ. Κάποια ασυνήθιστα λάθη του Φέντερερ σε κρίσιμα σημεία του ματς έδωσαν την ευκαιρία στον Στακόφσκι να κάνει το πρώτο μεγάλο... μπαμ και με μπρέικ στο ενδέκατο γκέιμ να προηγηθεί με 2-1.

Από το ξεκίνημα το τέταρτου σετ ο Φέντερερ είχε το πρώτο... τετ α τετ με τον αποκλεισμό. Ο Στακόφσκι προηγήθηκε 3-1 με μπρέικ, ωστόσο ο Νο.3 τενίστας στον κόσμο δεν είχε κάνει ακόμα την ύστατη προσπάθειά του. Πήρε τρία γκέιμ στη σειρά (κάνοντας και το πρώτο του μπρέικ στον αγώνα) και κατάφερε να προηγηθεί με 4-3. Ο Ουκρανός, όμως, παρέμεινε συνεπής, έκοψε τη φόρα του Φέντερερ και οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν και πάλι στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Σέργκι δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη της ζωής του μετά από προσπάθεια τριών ωρών! Πρόωρο αντίο, λοιπόν, για τον κάτοχο του τίτλου, που εκτός των άλλων χάνει ένα σωρό βαθμούς και βγαίνει εκτός Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο Στακόφσκι σημείωσε 72 winners και 17 άσους, έκανε 17 αβίαστα λάθη και πήρε συνολικά 162 πόντους. Ο Φέντερερ είχε 16 άσους, 57 winners, 13 αβίαστα λάθη και 161 πόντους. Επόμενος αντίπαλος του Ουκρανού είναι ο Γιούργκεν Μέλτζερ.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου