Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Το μπαλάκι πίσω στην ΕΠΟ


Την ΕΠΟ κάλεσε να αποφασίσει για τις μη αδειοδοτημένες (από την UEFA) ΠΑΕ η Σούπερ Λίγκα μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Στις 11 Ιουλίου η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. 

Σε μπαλάκι μεταξύ Σούπερ Λίγκας και ΕΠΟ έχει μετατραπεί η απόφαση για τις μη αδειοδοτημένες (από την UEFA) ΠΑΕ και το αν οι Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν πήραν το πράσινο φως από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, θα έχουν συνέπειες και στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Στη σημερινή συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής, που διήρκεσε πέντε ώρες, αποφασίστηκε να τεθεί ερώτημα στην ΕΠΟ για το ποιες είναι τελεσίδικα οι αδειοδοτημένες ομάδες και αν η απόφαση της UEFA να μη δώσει άδεια σε Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα θα επηρεάσει και τις άδειες που τους έχουν χορηγηθεί για το ελληνικό πρωτάθλημα, με συνέπεια να υπάρχει ζήτημα για το αν πρέπει να τους επιβληθεί περιορισμός στις μεταγραφές. Στην ψηφοφορία που έγινε (συμμετείχαν 14 ομάδες, χωρίς ΑΕΚ και Κέρκυρα που υποβιβάστηκαν και με τις ομάδες που προβιβάστηκαν στη Σούπερ Λίγκα να μην έχουν δικαίωμα ψήφου), δώδεκα ψήφισαν υπέρ και μόλις δύο, Παναθηναϊκός και ΠΑΣ, κατά. 

«Η Σούπερ Λίγκα εισηγείται τις ποινές, δεν κάνει κάτι άλλο. Η ΕΠΟ αποφασίζει για τις άδειες», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, ενώ πρόσθεσε πως ο συνεταιρισμός θα επανέλθει σύντομα με πρόταση για το τι θα ισχύει με τις αδειοδοτήσεις τα επόμενα χρόνια. Δεν απέκλεισε μάλιστα, να επανέλθει μελλοντικά ως ποινή ακόμη και ο υποβιβασμός. 

Τηλεοπτικά και ΟΠΑΠ στο προσκήνιο 

Επί τάπητος τέθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ και οικονομικά ζητήματα. Κουβέντα έγινε για την πρόταση της Nova για επέκταση συμβολαίου ως το 2017 (κατά δύο χρόνια δηλαδή) με μία μικρή μείωση. «Υπάρχει θετική διάθεση, αλλά τίποτα ανακοινώσιμο», δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης. 

Επίσης, τα μέλη του συνεταιρισμού απασχόλησε και το θέμα του ΟΠΑΠ, καθώς ακόμη δεν έχουν λάβει απάντηση στο ποιες είναι οι προθέσεις του οργανισμού σχετικά με τη διαφήμιση στις φανέλες. «Δεν ζητάμε χρήματα που δεν δικαιούμαστε. Οι ελληνικές ομάδες συμμετέχουν στο στοίχημα, ο ΟΠΑΠ έχει κέρδη από αυτό, ποσοστό δεν υπάρχει και έτσι μπαίνει η διαφήμιση στις φανέλας. Τα δικαιούμαστε αυτά τα χρήματα», τόνισε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και πρόσθεσε: «Αν δεν υπάρξει απάντηση και ο ΟΠΑΠ συνεχίσει έτσι, θα κοιτάξουμε κι εμείς να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας». 

Για το θέμα, η διοργανώτρια εξέδωσε και ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής: 

"Το Δ.Σ. της Super League εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του αναφορικά με το ζήτημα της καθυστέρησης υπογραφής συμβάσεων ανταποδοτικής διαφήμισης στις εμφανίσεις των ομάδων, καθώς αυτό είναι κρίσιμο, τόσο για τον προγραμματισμό, όσο και για τη βιωσιμότητα των ΠΑΕ-Μελών της Super League και ήδη υπάρχει σημαντική καθυστέρηση. Το Δ.Σ. εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η συμμετοχή των ΠΑΕ-Μελών της Super League στο «Πάμε Στοίχημα» χωρίς να υπάρχει ποσοστό ή εν γένει έσοδο για τις ομάδες (όπως ίσχυε επί δεκαετίες με το ΠΡΟ-ΠΟ) αντιβαίνει κάθε οικονομική λογική. Ως εκ τούτου, αν το ζήτημα δεν διευθετηθεί τις προσεχείς ημέρες, η Super League θα επανεξετάσει τη στάση της για το εν λόγω θέμα". 

Αντιδράσεις για τις ποινές 

Τέλος, το ΔΣ απασχόλησε και η απόφαση της ΕΠΟ να περάσει νέες ποινές για τις δημόσιες δυσμενείς κρίσεις (δυσφημιστικές δηλώσεις), που θα προβλέπουν αφαίρεση τριών βαθμών! Η διάταξη αυτή θα ψηφιστεί στη Γ.Σ. της ΕΠΟ την προσεχή Παρασκευή και η Σούπερ Λίγκα αντιδρά. «Έχουμε διαφορετική άποψη, θα μιλήσουμε με την ΕΠΟ και θα δούμε πώς μπορεί να διαμορφωθεί αυτό το άρθρο», τόνισε ο Γιάννης Μώραλης. 

Στις 11 Ιουλίου η κλήρωση 

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου, στην Αθήνα κι όχι στην περιφέρεια όπως υπήρχε αρχικά σκέψη, θα γίνει τελικά η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου